Kennisplatform voor Oost Nederland

Bas Nijhuis overhandigt namens Eijsink cheque aan Stichting Doelpunt

Geplaatst op 1 februari 2018

Stichting Doelpunt ontving vandaag een cheque van 2500 euro, mogelijk gemaakt door automatiseringspartner Eijsink. Eijsink wil hiermee het doel van de stichting – passend voetbal voor kinderen met een beperking – ondersteunen en promoten. De feestelijke overhandiging vond vanmorgen plaats in de Grolsch Veste, waar bekend scheidsrechter Bas Nijhuis als ambassadeur van de Stichting Doelpunt samen met commercieel directeur René Eijsink van Eijsink de cheque aan voorzitter Erna Koeslag overhandigde.

 Nijhuis is al ruim 5 jaar ambassadeur van deze stichting: “Voetbal is een sport voor iedereen. De Stichting Voetbal zorgt dat steeds meer kinderen met een beperking van voetbal genieten. Dat zorgt voor zoveel plezier, geweldig om te zien!”. De flamboyante scheidsrechter staat dit jaar op de cover van Eijsinks jaarlijkse magazine Eijsink Matters. Zo kwam onderling de stichting ter sprake. Eijsink legt uit dat binnen zijn onderneming sport zowel bewust als onbewust een grote rol speelt: ‘Sportiviteit staat hier altijd hoog in het vaandel. We sponsoren diverse events zoals de FBK Games, organiseren intern onze eigen hardloopwedstrijd en gaan bijvoorbeeld graag met collega’s en klanten naar voetbalwedstrijden. Ik vind het belangrijk dat iederéén die dat wil, van sport kan genieten.”

Stichting Doelpunt gaat de donatie gebruiken om het zogeheten G-voetbal te promoten in de Achterhoek en Twente. Het streven hierbij is ‘normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet’. Passend voetbal dus. Koeslag is blij met de donatie: “Kinderen met een motorische of verstandelijke beperking en hun ouders zijn lang niet altijd bekend met de mogelijkheden van G-voetbal. Daar valt nog ontzettend veel winst te behalen! Voor promotie zijn middelen als deze nodig. Net als voor het organiseren van onvergetelijke dagen voor onze voetballers.” Onder meer partijen als FC Twente, Heracles, De Graafschap en de KNVB zijn trouwe partners van de stichting. Met behulp van deze partijen en de financiële en materiële bijdragen van sponsoren zoals Eijsink organiseert de stichting sportieve activiteiten op voetbalgebied. Essentieel daarbij is dat de meeste G-voetballers niet alleen lid worden van een club om voetbal te spelen, maar juist ook vanwege de belangrijke impact van vaste sociale contacten. Zo staat er niemand buitenspel!

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: