Kennisplatform voor Oost Nederland

BCS in Harderwijk is als een warm bad voor gedetacheerden Intervens

Geplaatst op 19 mei 2017
BCS in Harderwijk is als een warm bad voor gedetacheerden Intervens

We maken kennis met André van Beek en Richard Houtman, respectievelijk 10 en 17 jaar aan het werk bij BCS (Beemsterboer Coldstore en Logistics), dienstverlener op het gebied van geconditioneerde opslag en logistiek in Harderwijk. Beiden zijn aangenomen om in de verschillende ruimtes op te ruimen en schoon te maken, maar zodra ze de kans krijgen, helpen ze ook mee met het lossen van vrachtwagens en het omwikkelen van pallets.

En dat allemaal in een omgeving waar het soms wel heel koud kan worden. Als André en Richard aan het werk zijn, dragen ze dikke jassen, handschoenen en soms ook een muts.

André: “Je raakt uiteindelijk wel gewend aan de kou hoor. We hebben spullen die in de vriezer moeten en daar is het pas echt koud. Daar kan het wel -30 graden zijn! Dan valt het op de werkvloer best mee met ongeveer 5 graden.” Ook Richard hoor je niet over de kou. Sterker nog, hij stapt elke morgen, ongeacht het weer, vanaf zijn huis in Putten op de fiets en komt dan een half uur later met de Metro onder zijn arm aan op het werk. Daar hoort hij van zijn leidinggevende Klaas Halma wat zijn taken zijn voor die dag. Klaas: “Ik werk al jaren bij BCS en dus ook al die tijd met André en Richard. Ik vind het een verrijking om met beide heren te mogen werken. Ze komen elke dag met een glimlach op het werk en ik hoor ze nooit mopperen of klagen. Ook als ze gevraagd wordt om iets langer te blijven, dan doen ze dat gewoon.”

Anneke Sportel is sinds 2 jaar jobcoach: ”We proberen altijd wel te kijken naar de ontwikkelingsmogelijkheden van de medewerkers en ik zie groei bij allebei. Zo heeft André geleerd om te scannen en dat gaat nu goed. Als er dingen zijn die echt belangrijk zijn en besproken moeten worden, dan vlieg ik uiteraard in, maar over het algemeen kan Klaas zaken met André en Richard zelf prima oppakken. Hij kan ook met beiden bekijken wat ze wel en niet kunnen leren.”

Richard vult aan: ”Wij moeten schoonmaken, vegen en prullenbakken legen en melden het ook als er schade is aan een product wat binnen komt. Soms zit er een gat in een verpakking en dat mag echt niet als er eten in zit. Wie weet wat er dan mee gebeurd is en wat er allemaal mis kan gaan! We moeten dus echt wel opletten als we aan het werk zijn. Ook dat hebben we geleerd.”

En na een dag werken in een leuk team, gaan André en Richard allebei weer hun eigen weg. Soms met wat koude voeten, maar dat duurt maar even. André trekt dan zijn sportkleren aan om te trainen voor het G-voetbalteam van ‘VVOG’. Richard is wat langer onderweg op de fiets en hij geniet met volle teugen van de rit naar huis. Beiden zijn tevreden en zitten op hun plek. Hoe geweldig is dat?

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: