Kennisplatform voor Oost Nederland

Bedrijven in agrosector uit Oost-Nederland nemen deel aan grootste Europese landbouwbeurs

Geplaatst op 27 september 2017
Bedrijven in agrosector uit Oost-Nederland nemen deel aan grootste Europese landbouwbeurs

Van 21 tot en 25 september 2017 gaat een delegatie uit Oost-Nederland op een economische missie naar Polen. De delegatie bestaat uit een gevarieerde groep van bedrijven in de agrarische sector die met elkaar de Poolse markt zullen verkennen en op deze manier ook de regio zullen profileren. Deelnemers zijn o.a. Agrifac, Agriwatch, Ferucom, Schuitemaker en Wiefferink. De bedrijven zullen deelnemen aan de Agroshow. Dit is de grootste outdoor agrarische beurs in Europa. Het evenement met meer dan 800 standhouders trok in voorgaande edities meer dan 150.000 bezoekers.

Naast deelname aan de Agroshow waar individuele gesprekken met mogelijk Poolse partners zullen plaatsvinden is uiteraard het versterken van onderlinge contacten een ander belangrijke doelstelling van deze trip. Het WTC Twente werkt in deze missie samen met het WTC Poznan en de Nederlandse ambassade in Polen. De delegatie zal op donderdagavond welkom worden geheten door Martijn Homan, de landbouwattaché bij de Nederlandse Ambassade in Warschau. Tijdens de bijeenkomst krijgen de deelnemende bedrijven te horen welke kansen er in Polen in de agrarische sector. Uiteraard krijgen de ondernemers ook tips over het zakendoen met Polen. De beurs start op vrijdag 22 september en duurt het gehele weekend.

De missie wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het GO4Export programma van de Provincie Overijssel. GO4Export is er voor mkb-bedrijven in Overijssel die willen gaan exporteren of hun internationale handel willen uitbreiden.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: