Kennisplatform voor Oost Nederland

Bedrijventerrein IJsseloord krijgt binnenkort razendsnel internet

Geplaatst op 29 maart 2023
Bedrijventerrein IJsseloord krijgt binnenkort razendsnel internet

Glaspoort, specialist in het aanleggen van glasvezelnetwerken, gaat in samenwerking met aannemer Allinq maar liefst 234 kilometer aan glasvezelkabels aanleggen, verspreid over 34 kilometer graafwerk. Het project telt in totaal 1100 aansluitingen. De werkzaamheden starten in mei en zullen -naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 voltooid zijn.

IJsseloord is een belangrijk bedrijventerrein binnen de regio Arnhem. Met de aanleg van dit nieuwe glasvezelnetwerk wordt de digitale infrastructuur flink verbeterd. Bedrijven kunnen hun data- en communicatiediensten optimaliseren. De directe voordelen van glasvezel zijn onder meer snel internet en stabiele en betrouwbare verbindingen. Dit zal resulteren in een hogere productiviteit, betere samenwerking en nieuwe kansen voor ondernemers.

Na IJsseloord worden de bedrijventerreinen Gelderse Poort, Overmaat en Rijkerswoerd voorzien van glasvezel. Het initiatief zal daarmee een belangrijke impuls geven aan de economische ontwikkeling en het vestigingsklimaat van het gebied.

Met de aanleg van het glasvezelnetwerk zet Arnhem weer een belangrijke stap voorwaarts in haar ontwikkeling en blijft het vooroplopen als moderne en innovatieve stad.

Vrijblijvende glasvezelaansluiting en open netwerk van Glaspoort

Als bedrijven meteen gebruik willen maken van hun glasvezelaansluiting, kunnen zij terecht bij één van de serviceproviders die hun internet- en telecomdiensten aanbieden op het open netwerk van Glaspoort. Er zijn inmiddels 20 zakelijke serviceproviders actief op het netwerk van Glaspoort waaronder Pocos, Infopact, Enreach en KPN.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: