Kennisplatform voor Oost Nederland

Bedrijventerreinen Zutphen opnieuw beloond met Keurmerk Veilig Ondernemen

Geplaatst op 29 maart 2018

De Zutphense bedrijventerreinen de Mars, de Revelhorst en de Stoven hebben opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continu Samenwerken behaald. Dit keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Parkmanager Jos Addink overhandigde het certificaat aan wethouder René Sueters tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Parkmanagement Zutphen.

„Ik vind dit een heel mooi resultaat. Jullie bedankt voor de inzet om te komen tot veilige bedrijventerreinen. Ik denk ook dat het belangrijk is als je ondernemers wilt trekken dat je kunt aangeven dat je goede terreinen hebt”, sprak de wethouder.

Een belangrijke voorwaarde om het certificaat (KVO-B) te behalen is dat ondernemers met onder meer de gemeente, politie en brandweer afspraken maken om overlast, criminaliteit, onderhoud en beheer aan te pakken. Denk aan beter toezicht door politie en beveiliging, betere verlichting van panden, camera’s plaatsen en investeringen in de openbare ruimte. Dit levert een veiliger omgeving op. Daar profiteert iedereen van.

Een onveilige omgeving zorgt voor veel schade en overlast en kan ‘het ondernemen’ behoorlijk in de weg zitten. De schade die het bedrijfsleven jaarlijks lijdt door criminaliteit en onveiligheid wordt door de maatregelen fors verminderd. Om een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen, is MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie in 2005 gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen. Het KVO-B heeft direct effect op het veiligheidsgevoel van ondernemers, werknemers en burgers.

De bedrijventerreinen in Zutphen hadden het keurmerk al, maar dit moest na drie jaar weer geëvalueerd worden. Deze maand maakte MKB-Nederland bekend dat de terreinen wederom voldoen aan de gestelde eisen en in aanmerking komen voor hercertificering. „We hebben er heel wat voor moeten doen dit jaar en het is weer gelukt”, sprak de trotse parkmanager Jos Addink, toen hij René Sueters het bewijs van drie veilige bedrijventerreinen overhandigde

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: