Kennisplatform voor Oost Nederland

BeeBold introduceert PIT-model

Geplaatst op 2 augustus 2017
BeeBold introduceert PIT-model

Binnen bedrijven ontbreekt het vaak, onbewust, aan goede en actuele informatie over de eigen processen. Daardoor kunnen op cruciale momenten verkeerde besluiten worden genomen door het management. ERP-systemen worden vaak als tovermiddel beschouwd in dit soort situaties, maar in de praktijk bieden ze vaak onvoldoende inzicht, aldus Frank Westervoorde en Peter Lassche. Met hun nieuwe bureau BeeBold zorgen zij dat de informatievoorziening de processen op de juiste wijze ondersteunt. Bedrijven krijgen meer inzicht en helderheid en zijn hierdoor “In Control”.

BeeBold, gevestigd in Hengelo (Ov) onderscheidt zich door een vernieuwende aanpak. De basis is het zelfontwikkelde PIT-model. PIT staat voor Processen, Informatievoorziening en Techniek. “Dat is waar het in bedrijven en organisaties om gaat”, zegt Frank Westervoorde: “Het proces, de informatie uit dat proces en de techniek om die processen te beheersen en te verbeteren. In dat spectrum en in die volgorde adviseren wij met BeeBold”.

Het probleem voor het management is het ontbreken van de juiste informatie op het juiste moment. Peter Lassche: “Marktontwikkelingen volgen zich steeds sneller op en klanten worden veeleisender. Dat vergt van bedrijven snelheid en flexibiliteit om hierin mee te kunnen gaan. Waar men zich vroeger kon baseren op een vaste werkwijze, moeten aanpassingen nu snel doorgevoerd kunnen worden. De informatievoorziening die daarbij hoort, is daarin niet mee ontwikkeld. Dat wreekt zich wanneer in het management analyses worden gemaakt of belangrijke besluiten moeten worden genomen. Dan wil je namelijk wel weten wat de feitelijke en actuele situatie is”.

Binnen het PIT-model vindt eerst de analyse plaats van de processen en informatievoorziening, van waaruit de nodige aanpassingen en de juiste meetpunten worden bepaald. De processen en informatievoorziening moeten bijdragen aan de doelen van het bedrijf. Westervoorde: “Bedrijven denken vaak dat investering in een nieuw systeem noodzakelijk is. Dat is een misvatting.  Vaak kan al worden volstaan met kleine aanpassingen om de juiste informatie te verkrijgen”.

BeeBold biedt ondersteuning bij het begeleiden van deze veranderingen in de vorm van projectmanagement. Daarnaast biedt het bureau ook coaching, opleidingen en interim-management aan.

BeeBold richt zich met zijn diensten en het PIT-model op het MKB en is actief in zowel de maakindustrie als zorg gerelateerde organisaties, zoals laboratoria.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: