Kennisplatform voor Oost Nederland

Beekman Elektro focust op wat klanten écht nodig hebben

Geplaatst op 22 juli 2020

In een bedrijfspand en bij diverse bedrijfsprocessen zijn beveiligingsinstallaties, elektrotechnische installaties en andere voorzieningen steeds meer met elkaar verbonden. Dat pleit voor een totaalaanpak. Beekman Elektro in Raalte is na bijna een halve eeuw vakmanschap op veel fronten actief en maakt een forse groei door. Met succes weet het familiebedrijf de échte wens van de klant te achterhalen en te vertalen in passende, innovatieve oplossingen.

Sinds de oprichting in 1972 heeft Beekman Elektro een goede reputatie opgebouwd als totaalinstallateur. De ouders van de huidige eigenaar, Erik Beekman, begonnen met een winkel in wit- en bruingoed én met een installatiebedrijf. Na twee jaar werd de huidige locatie aan de Stationsstraat 40 in Raalte betrokken. “De uitbreiding in diensten is een gevolg geweest van de veranderende vraag naar een steeds hogere kwaliteit, naar werk- en wooncomfort en betrouwbare geïntegreerde oplossingen”, vertelt Erik Beekman. “Slimme systemen en data van de toepassingen worden steeds belangrijker. Dat betekent dat we voor particulieren en bedrijven echt alles in huis hebben als het gaat om beveiliging, communicatie en elektro. Van het aanleggen van ledverlichting, een datanetwerk of camerasysteem, het ontwerp van de totale elektrotechniek tot het verplaatsen of vervangen van een contactdoos. Onze deskundige medewerkers inventariseren, adviseren, ontwerpen, installeren en onderhouden de meest geschikte systemen.”

Verdiepen in vraag
De disciplines zijn binnen Beekman Elektro in elkaar verweven. De lijnen zijn er kort en de medewerkers zijn persoonlijk betrokken. Dat maakt het voor klanten erg prettig om met het bedrijf samen te werken. Klantgerichtheid is dan ook geen loze kreet bij het familiebedrijf dat streeft naar een duurzame klantrelatie. “Een samenwerking met een opdrachtgever begint met een verdieping in de vraag die er ligt”, licht Erik toe. “We brengen de situatie in kaart en vragen door om te achterhalen wat de klant echt nodig heeft. Daarbij zijn we zeer transparant, zoeken overal een oplossing voor en helpen kosten te besparen. Onze medewerkers staan in direct contact met de klant. Zij signaleren ter plekke zaken en voelen zich verantwoordelijk voor het tijdig afronden van een opdracht.”

Uitdagende projecten
De ‘Raalte ondernemer van het jaar 2018’  heeft inmiddels veel vertrouwen van een grote kring klanten gekregen. Bij nieuwbouw en verbouw laten de plaatselijke en regionale horeca, retail en het mkb Beekman Elektro meedenken en zaken verzorgen. Het vele vrijwilligerswerk en de sponsoring dragen volgens Erik Beekman hieraan zeker bij. “Hierdoor heb ik een groot netwerk opgebouwd. Ik vind het belangrijk en leuk iets terug te doen voor de lokale maatschappij en mensen te verbinden. Door daarnaast bewezen te hebben een goede partner te zijn, weten andere bedrijven ons steeds vaker door mond-tot-mondreclame te vinden.”

Een mooi voorbeeld is Jumbo. Al jaren verzorgde Beekman Elektro verschillende onderhoudswerkzaamheden bij twee Jumbo-distributiecentra in Raalte. Vanwege de goede ervaringen heeft het bedrijf ook de opdracht gekregen voor het vervangen van alle verlichting voor ledverlichting bij twee andere Jumbo-distributiecentra in Beilen en Den Bosch. “Ook hier zetten we nu steeds meer disciplines in. Ik ben er trots op dat onze inzet door Jumbo ruim beloond wordt met mooie opdrachten.”

Pan Oston
Geen opdracht is te groot en geen klus te klein. Vanuit die gedachte en de juiste werkwijze heeft Beekman Elektro in 2018 haar grootste project ooit gekregen. Op bedrijventerrein De Zegge VII in Raalte is een nieuw bedrijfscomplex van 16.000 m2 voor Pan Oston gerealiseerd. Doordat Beekman Elektro in het verleden de elektro heeft verzorgd bij het oude pand, is het bedrijf gevraagd een aanbieding te doen. “Het was een ontzettend grote opdracht voor de aanleg van diverse installaties, waarvoor wij in zeer korte tijd het ontwerp en de engineering hebben gemaakt. Belangrijk voor mij was dat ik mensen kon krijgen waarmee ik onze kwaliteit kon waarborgen en dat ik andere projecten ook goed kon uitvoeren. We zijn de samenwerking aangegaan met goede zzp’ers en collega-installateurs, hebben een externe projectleider aangetrokken en twee vaste monteurs aangewezen. Met elkaar hebben we naast elektrotechnische installaties onder andere 1591 led-armaturen, 67 kilometer kabel, 493 data-aansluitingen en een geluids- en brandmeldinstallatie, inbraakbeveiliging, toegangscontrole en camerabewaking gerealiseerd. Met dit project zijn we derde geworden als beste Philips Verlichtingsproject van Nederland.”

Van kleine klus tot groot project, Beekman Elektro heeft laten zien alles met zorg en de hoogste kwaliteit uit te voeren. Toekomstplannen heeft het bedrijf nog volop, geeft Erik aan: “Mijn ambitie is ondernemers en particulieren met een gerust hart efficiënt, effectief en veilig te laten werken en wonen. We zijn fors gegroeid de afgelopen jaren en willen graag verder groeien met een breed  dienstenpakket én met een toekomstige nieuwe locatie!”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: