Kennisplatform voor Oost Nederland

Beele Engineering breidt leveringsprogramma uit met XL-uitvoering van afdichtingspluggen

Geplaatst op 1 september 2017
Beele Engineering breidt leveringsprogramma uit met XL-uitvoering van afdichtingspluggen

Doorvoeringen van buizen vormen een potentiële bron voor branddoorslag. Een brand in één ruimte zou daardoor eenvoudig kunnen doorslaan naar naastgelegen ruimten. Om dat te voorkomen, worden diverse afdichtoplossingen geboden. Onderscheidend door de installatie-eenvoud en effectiviteit zijn de SLIPSIL- en de DYNATITE-afdichtingspluggen van Beele Engineering. Het Aaltense bedrijf heeft het leveringsprogramma hiervan nu uitgebreid met een XL-uitvoering. Daarmee zorgt het bedrijf voor een verdere vereenvoudiging van het brandwerend uitvoeren van buisdoorvoeringen.

Afdichtingspluggen van Beele Engineering worden ingezet voor het brandwerend en rook- en gasdicht afdichten van buisdoorvoeringen. Voor de gewenste brand-werendheid dienden de pluggen tot nu toe aan weerszijden van de doorvoering te worden aangebracht. Met de verlengde XL-uitvoering biedt Beele Engineering nu een oplossing waarbij kan worden volstaan met eenzijdige installatie van de plug. Daarnaast werd de profilering van deze plugseries verder geoptimaliseerd waardoor nu minder kracht nodig is om de plug aan te brengen.

SLIPSIL- en DYNATITE-afdichtingspluggen zijn zeer eenvoudig te installeren. De pluggen bestaan uit twee2 (of meerdere) delen die worden ingevet en om de betreffende buis (of buizen) worden gelegd. Vervolgens worden de plugdelen in de open ruimte rondom de buis geschoven, waardoor de doorvoering effectief wordt afgedicht.

Voor de installatie kan gebruik worden gemaakt van exact passende doorvoer-buizen van staal, rvs, kunststof en zelfs van een brandwerende kunststof. Deze doorvoerbuizen zijn speciaal door Beele Engineering ontwikkeld voor een optimale afdichting en een groter installatiegemak.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: