Kennisplatform voor Oost Nederland

Beele Engineering klaar voor realisatie Sealing Valley

Geplaatst op 15 mei 2017
Beele Engineering klaar voor realisatie Sealing Valley

Met de overdracht van het bedrijfsterrein aan de Industriestraat in Aalten  door de gemeente en de ondertekening van het contract met bouwbedrijf Klomps is alles in gereedheid voor de realisatie van Sealing Valley. Deze nieuwbouw van Beele Engineering wordt het wereldwijde Center of Excellence voor innovatieve producten, systemen en oplossingen op het gebied van brandveiligheid, waterdichtheid en vluchtveiligheid.

Sealing Valley is een voor Nederlandse begrippen ongekend groot complex waar productie, onderzoek, ontwikkeling, training en kennisoverdracht samen worden gebracht. De nieuwbouw vormt een aanvulling op de bestaande productie- en onderzoekcentra van Beele Engineering aan de Vierde Broekdijk in Aalten. In totaal gaat het om de ontwikkeling van ca. 4,5 hectare. Het ontwerp voor de nieuwbouw is van de hand van Architectenbureau John Velthuis; voor het ontwerp van de buitenruimte wordt Nico Wissing ingeschakeld.

Sealing Valley is het logische vervolg op het voortdurende succesverhaal van Beele Engineering. “Met Sealing Valley creëren we een campus die niet alleen de basis legt voor nog verdere groei en uitbreiding maar ook een stevig fundament vormt voor volgende generaties”, aldus Hans Beele. “Tegelijkertijd is Sealing Valley een investering in kwaliteit en in veiligheid én in de regionale economie. Vanaf de eerste schetsen was duidelijk dat de ontwikkeling van Sealing Valley niet alleen de wereld veiliger maar ook onze regio en stad beter zou moeten maken. Daarom is voor de bouw en realisatie van Sealing Valley bewust gekozen voor lokale partijen.”

De start van de nieuwbouw staat gepland voor september 2017. Tot die tijd worden de voorbereidende grondwerkzaamheden en aanleg van een duurzame energie(opslag)systeem uitgevoerd.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: