Kennisplatform voor Oost Nederland

Beele Engineering partner University Racing Eindhoven

Geplaatst op 10 januari 2017
Beele Engineering partner University Racing Eindhoven

Beele Engineering sponsort met ingang van 1 januari 2017 het team van University Racing Eindhoven. Daarmee werken nu beide partners aan een gezamenlijk doel: Educating the Engineers of the Future.

University Racing Eindhoven en Beele Engineering delen dezelfde uitgangspunten: technologische innovatie, teamwork en een passie voor engineering. Waar de studenten deelnemen aan de Formula Student competitie om zo het uiterste uit zichzelf en hun auto’s te halen, fungeert Beele Engineering als grensverleggend trendsetter als het gaat om beveiliging tegen de gevolgen van brand en (water)lekkage.

Door expertise uit verschillende engineeringdisciplines te combineren en met steun van partners, bouwt het Eindhovense team aan een revolutionaire hightech elektrische racewagen in Formule-uitvoering. Aan deze competitie wordt door studenten van over de gehele wereld deelgenomen. Alhoewel niet onbelangrijk, gaat het daarbij niet alleen om het winnen van wedstrijden. Minstens zo belangrijk is het delen van kennis en ervaring met anderen om zo tot nieuwe ideeën en ontwikkelingen te komen.

Dat is ook exact de manier waarop Beele Engineering het Research & Development-proces heeft ingericht. In voortdurend overleg met de markt wordt steeds gezocht naar methoden, producten en systemen om de veiligheid in de industrie, aan boord van schepen en offshore-installaties, e.d. op een hoger plan te brengen. Hans Beele, president van Beele Engineering hierover: “Jonge engineers zijn voor ons onmisbaar. Beele Engineering beschikt over een uitgebreid team engineers dat iedere dag weer aan een veilige toekomst werkt. Dat doen we met zoveel succes dat er voortdurend vraag is naar nieuwe engineers. Engineers die ook nodig zijn om onze groei verder in te vullen.”

En die groei gaat hard. Begin 2017 start Beele Engineering met de bouw van Sealing Valley. Een voor Nederlandse begrippen ongekend groot complex waar productie, onderzoek, ontwikkeling, training en kennisoverdracht op het gebied van afdichtingstechnologie, brandveiligheid en waterdichtheid samen worden gebracht.

“Met Sealing Valley creëren we een campus die niet alleen de basis legt voor nog verdere groei en uitbreiding, maar ook een stevig fundament vormt voor een volgende generatie”, aldus Hans Beele. “Onze visie daarbij: zorg voor toekomstige generaties. Zij vormen de toekomst van ons bedrijfsleven. De nieuwe samenwerking met het Eindhovense team past daar perfect bij. Bovendien raakt het onderwerp ons ook nog eens op een andere manier: het onderzoek naar de elektrische racewagen geeft uitdrukking aan het belang van duurzaamheid. Juist dat thema staat bij Beele Engineering hoog in het vaandel. Daarmee is onze samenwerking er één tussen partijen die naadloos op elkaar aansluiten.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: