Kennisplatform voor Oost Nederland

Bierviltjes wijzen toeristen de weg in Zutphen

Geplaatst op 8 juli 2021
Bierviltjes wijzen toeristen de weg in Zutphen

Stel je voor: je bezoekt Zutphen en bij de start van je stedentrip, of tussendoor om even bij te komen, zit je op een terras. Terwijl je je afvraagt wat je nog meer kunt doen, trekken opvallende bierviltjes je aandacht: “Welkom in Zutphen” staat er uitnodigend op. Even de QR-code scannen en je weet precies wat er te beleven is! Stichting Zutphen Promotie heeft namelijk 50.000 bierviltjes laten drukken en die worden vanaf nu bij alle horeca in de binnenstad gebruikt.

De QR-code op de viltjes scannen bezoekers gemakkelijk met hun smartphone. Die leidt hen vervolgens naar een speciale pagina op InZutphen.nl met de uit-agenda en andere hoogtepunten. Dus: je drankje opdrinken en weer op pad.

Volle terrassen

“We zien dat toeristen al snel weer de weg naar weten Zutphen hebben gevonden.” Het idee voor de bierviltjes bedacht InZutphen-directeur Mark Schuitemaker. “Het is er nu helemaal de tijd voor”, zegt hij. “De terrassen stromen weer vol. De lockdown is voorbij en de terrassen hebben net als vorig jaar veel ruimte gekregen. Onze verwachting is dat het een gezellige, drukke zomer wordt. En er is ook heel veel te doen. Vanaf 1 juli start Fotozomer Zutphen, met fototentoonstellingen in de stad, monumenten zijn weer te bezichtigen, torens te beklimmen, de Fluisterboot vaart weer en je kunt natuurlijk ook heel leuk winkelen in de stad. We merken dat toeristen al snel weer de weg naar Zutphen hebben gevonden. Veel van die bezoekers komen onvoorbereid en willen zich laten verrassen. Nu kunnen ze zich tijdens een hapje en drankje makkelijk laten informeren via hun smartphone en hoeven ze niets te missen.”

Gastvrije ontvangst

De webpagina van Inzutphen.nl waar de bezoeker via het viltje landt, is eenvoudig van opzet, met een reeks duidelijke knoppen. Ze tonen onder meer de uitagenda, vertellen waar je lekker kunt winkelen en waar je kunt overnachten. Wie dat wil kan direct een stadswandeling downloaden en als je nog wat langer blijft zitten, kun je zelfs iets lezen over de geschiedenis van de stad. En wat de bezoeker in elk geval meteen weet: in Zutphen wordt hij gastvrij ontvangen.

(foto InZutphen.nl)

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: