Kennisplatform voor Oost Nederland

Binnenkomst historische trein ‘De Blauwe Engel’ in Almelo

Geplaatst op 21 augustus 2017
Het verzet kraakt

Op dinsdag 22 augustus a.s. komt de historische trein ‘De Blauwe Engel’ naar Almelo voor het theaterspektakel ‘Het Verzet Kraakt’. De trein komt om 13.40 uur aan op de plek waar ze de komende maand voor het spektakel als decorstuk zal fungeren.

De Nederlandse Spoorwegen, het Spoorwegmuseum in Utrecht, ProRail en VolkerRail verlenen hun medewerking aan ‘Het Verzet Kraakt’. Hierdoor is het mogelijk dat het enig overgebleven exemplaar van ‘De Blauwe Engel’ naar Almelo komt voor het theaterstuk. De trein rijdt op 22 augustus van Utrecht Maliebaan (Spoorwegmuseum) via Amersfoort, Zwolle, Deventer en Wierden naar Almelo. In de trein zitten leden van Gedeputeerde Staten van Overijssel, Raad van Bestuur van NS en ProRail, burgemeesters, ondernemers en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die betrokken zijn bij ‘Het Verzet Kraakt’.

De trein komt volgens dienstregeling om 13.40 uur aan op het terrein dat door ProRail ter beschikking is gesteld voor het theaterspektakel. Normaal is dit opstelterrein bedoeld voor onderhoudstreinen. Tot en met 25 september staat op dit terrein ‘De Blauwe Engel’ en is hier het voorprogramma en entree van ‘Het Verzet Kraakt’. Op 25 september a.s. rijdt de trein weer terug naar het Spoorwegmuseum.

Programma in Almelo
Op het perron zijn vrijwilligers, het productieteam, artistieke team en het ensemble van ‘Het Verzet Kraakt’ aanwezig. Het ensemble zingt bij binnenkomst van de trein om 13.40 uur een lied. Tot slot reikt de directeur van Cogas, Gerald de Haan, hier de Cogas Cultuurprijs aan ‘Het Verzet Kraakt’ uit.

Voor meer informatie over ‘Het Verzet Kraakt’ gaat u naar de website.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: