Kennisplatform voor Oost Nederland

BLOM opleidingen neemt Arvelo in Zuid-Limburg over

Geplaatst op 22 september 2016
Roy Groothuis (BLOM opleidingen) en Henk Rebergen (Arvelo) tekenen de overnameovereenkomst

BLOM opleidingen neemt per 1 december 2016 alle bedrijfsactiviteiten van Arvelo in Geleen over. Tot 1 december zitten beide bedrijven in de overgangsperiode. BLOM opleidingen zal wel per direct de nieuwe locatie Geleen toevoegen als opleidingslocatie voor het uitvoeren van opleidingen voor bestuurders van een heftruck, reachtruck of stapelaar in Zuid-Limburg.

In 2014 heeft BLOM opleidingen reeds de opleidingsactiviteiten van Arvelo in Venlo overgenomen. Beide partijen zijn met elkaar in contact gebleven met de volledige overname per 1 december als eindresultaat. BLOM opleidingen is erg blij met de overname van Arvelo en de toevoeging van de opleidingslocatie Geleen aan haar landelijk netwerk van opleidingslocaties voor het opleiden van intern transportbestuurders.

“De kans om een sterke regionale opleider over te nemen, konden we niet laten schieten” zegt Roy Groothuis, operationeel directeur van BLOM opleidingen. “Daarnaast komen we aan de wens van een aantal landelijke relaties tegemoet om in Zuid-Limburg heftruckopleidingen via open inschrijvingen aan te bieden.” Op den duur zal BLOM opleidingen ook starten met hoogwerker -en hijsopleidingen op de locatie in Geleen.

Kansen in Zuid-Limburg

Met de toename van de logistieke bedrijvigheid in Limburg zijn goed geïnstrueerde reachtruck –en heftruckchauffeurs in Zuid-Limburg schaars. BLOM opleidingen wil graag de arbeidsmarkt in Zuid-Limburg helpen met het juist instrueren van beginnende reachtruck –en heftruckchauffeurs. We dagen de recruiters van bedrijven en intercedenten uit om na te denken over het opleiden van vrouwen en ‘gamers’ als bestuurders van intern transportmaterieel.

Huidige eigenaar Henk Rebergen van Arvelo vindt dat hij in BLOM opleidingen de juiste partij heeft gevonden om alle bedrijfsactiviteiten van Arvelo aan over te dragen. “Natuurlijk voelt het raar om Arvelo over te dragen, maar het is goed zo. Mijn cursisten en relaties zijn in goede handen. Daar heb ik het volste vertrouwen in.” zegt Henk Rebergen. Na de officiële overname per 1 december gaat Henk als zelfstandige verder en zal hij bedrijven te adviseren bij hun logistieke vraagstukken. “Daar ligt mijn passie!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: