Kennisplatform voor Oost Nederland

BLOM opleidingen timmert flink aan de weg!

Geplaatst op 7 april 2017
BLOM opleidingen timmert flink aan de weg!

Op het gebied van intern transport is BLOM opleidingen een van de grootste opleiders in Nederland. Dit heeft BLOM opleidingen er niet van weerhouden om deze positie vast te houden en verder uit te breiden. BLOM opleidingen heeft hiervoor geïnvesteerd in locaties, personeel en materieel. BLOM opleidingen staat voor kwaliteit, veiligheid, flexibiliteit en professionaliteit.

Heropening locaties
De locaties in Assen en Heerlen zullen per 1 mei na een heropening weer volledig actief zijn. Cursisten kunnen op deze locaties terecht voor alle opleidingen die BLOM opleidingen te bieden heeft. Hierbij moet gedacht worden aan cursussen voor het veilig werken met een heftruck, reachtruck of stapelaar.

Aantrekken nieuw personeel
Om te kunnen blijven voldoen aan de toenemende vraag heeft BLOM opleidingen 2 nieuwe instructeurs aangenomen in 2017. De eigen instructeurs dragen bij aan de kwaliteit van de opleidingen. Er is een vacature voor senior instructeur, deze nieuw aan te trekken instructeur moet net als BLOM opleidingen de intern transportwereld willen verbeteren en verheffen.

Aanschaf nieuw materieel
Met de aanschaf van 3 orderpicktrucks zorgt BLOM opleidingen als enige in Nederland voor een landelijk dekkend netwerk met betrekking tot de opleiding veilig werken met de orderpicktruck. De cursus die BLOM opleidingen aanbiedt,  is bestemd voor beginnende of gevorderde warehouse-, magazijn- en expeditiemedwerkers die met een orderpicktruck (gaan) werken. Met de landelijke dekking is BLOM opleidingen uniek en maakt het mogelijk voor werkgevers om altijd een opleiding in de buurt te vinden.

Arbeidsmarktkrapte gecertificeerde bestuurders
Op de arbeidsmarkt heerst een krapte als het gaat om juist gecertificeerde heftruck en reachtruck bestuurders. BLOM opleidingen vindt het tijd voor het nieuwe werven. Bestuurder zijn van een heftruck en reachtruck is voor meer mensen weggelegd, denk eens aan mensen die de soft skills nauwkeurigheid en precisie al bezitten zoals gamers en vrouwen. BLOM opleidingen maakt het met het complete aanbod aan cursussen mogelijk om snel aan de slag te gaan op markt van intern transport.

“We zijn trots op het feit dat we onze positie als een van de grootste opleiders van Nederland op het gebied van intern transport weten vast te houden en weten te versterken.” aldus Roy Groothuis, operationeel directeur bij BLOM opleidingen.

Stijging van ingeschreven cursisten
In het eerste kwartaal zijn er bij BLOM opleidingen 6.000 cursisten ingeschreven en langs geweest om een opleiding te volgen. Dit is een stijging van het aantal cursisten van 20% ten opzichte van een jaar eerder.

“De stijging van het aantal cursisten met 20% is een ontwikkeling waar wij ontzettend blij mee zijn. Dit is voor ons de bevestiging van onze relaties dat wij opleidingen aanbieden die de veiligheid en productiviteit in het magazijn vergroten.” aldus Maarten Dullaert, commercieel manager bij BLOM opleidingen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: