Kennisplatform voor Oost Nederland

Bokbierfestival Folk & Bock en Boktocht op zondag 24 september

Geplaatst op 12 september 2023
Bokbierfestival Folk & Bock en Boktocht op zondag 24 september

De gezelligste zondag van het jaar met mtb-/graveltocht, bokbieren, wijnen, food en live muziek

Voor het tweede achtereenvolgende jaar vindt het altijd gezellige bokbierfestival Folk & Bock plaats bij De Boshoeve Sport & Adventure in Hoge Hexel. Folk & Bock wordt georganiseerd voor liefhebbers van goede en gezellige folk-/rock muziek, heerlijke bokbieren, bijzondere wijnen en festivals met uitstraling. Het bokbierfestival is op een prachtige bosrijke omgeving en wordt aangekleed met sfeervolle verlichting, stretchtenten voor de beschutting, een hoofdpodium, veel barretjes en foodtrucks. Ook voor de kids is er van alles te doen: oudhollandse spelen, knutselen en outdoor adventure games. De toegang is gratis.

Beer, wine & food

De organisatie biedt in ieder geval 7 verschillende soorten bokbieren van de tap en in de fles. Voor de liefhebbers is er een bokbierkaart te koop bij de kassa. Met deze kaart kunnen alle bokbieren geproefd worden. Bij Wijndert, een lokaal wijnhuis, zijn verschillende goede wijnen in glas te verkrijgen. Er is een ruime keuze aan foodtrucks te vinden op het terrein, waar o.a. poffertjes, heerlijke stamppotten, vlees van de grill of vis van de kamado-bbq gegeten kan worden.

Live Music: het programma van 2023

Qua muziek is er veel te beleven: onverwoestbare klassiekers van Creedence Clearwater Revival worden vertolkt door de beste CCR-tribute band The Fortunate Sons. Rock ’n Roll komt van Stones Sessions. Deze band laat zich inspireren door albums als Let it Bleed en Sticky Fingers, waarbij op gepaste wijze eer wordt gedaan aan het decennium van seks, drugs & Rock ’n Roll. Dan is er ook pop en rock in een bruisende cocktail met dampende bluegrass, Ierse pub folk en hits op z’n Hillbillies van The Royal Hillbilly Club. Tot slot is ook de inmiddels bekende lokale band The Beggars’ Clan present. Deze band timmert al jaren serieus aan de weg met Ierse traditionele Folkmuziek die de bandleden op geheel eigen wijze ten gehore brengen. Het optreden bij Folk & Bock is het afscheidsoptreden van bandleider Anko Lammers (ook wel Slugger O’ Toole) en daarom pakt de band extra groots uit.

Dé Boktocht

Voorafgaand aan Folk & Bock is er voor de sportieve liefhebbers een prachtige boktocht opgezet door Wielerclub Twenterand voor mbt- en gravelbikes. Mooi Dat ’t Zo Kan (MKZD) -de organisatie achter Folk & Bock- verzorgt de pauzeplek geheel in stijl. Het startpunt van de 50 km mbt of 80 km gravel is ook bij De Boshoeve Sport & Adventure. Starten (en/of inschrijven) kan tussen 11.30 en 12.30 uur. Na afloop van de boktocht door het mooie Twentse en Sallandse land staat er een heerlijk koude versnapering voor de fietsers klaar in de vorm van een bokbiertje.

Meer info

Meer weten over Folk & Bock en/of de Boktocht? Check dan www.mdzk.nl. Inschrijven voor de Boktocht kan ook via www.fietssport.nl (zoek op Boktocht).

  • Start Boktocht: tussen 11.30 en 12.30 uur.
  • Aanvang Folk & Bock: 13.00 uur
  • Eindtijd: ca. 21.00 uur
  • Locatie: De Boshoeve Sport & Adventure, Oude Zwolseweg 1, Hoge Hexel (tussen Vriezenveen en Wierden).
Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: