Kennisplatform voor Oost Nederland

Bouw De Weverij (TETEM 3) van start

Geplaatst op 13 december 2022
Bouw De Weverij (TETEM 3) van start

Woensdag 7 december 2022 werd het officiële startschot gegeven voor de bouw van De Weverij: een appartementengebouw met 116 appartementen, ontworpen door Tangram Architekten uit Amsterdam. Als officiële handeling werd een plaat met hierop de logo’s van partners Gemeente Enschede, woningbelegger Vesteda en Koopmans Bouwgroep op een stalen ligger geschroefd. De eer was aan wethouder Jeroen Diepemaat van Gemeente Enschede, Pieter Knauff, chief investment officer bij Vesteda en Ted Lanaras van High Garden B.V. Deze ligger werd in de permanente grondkering aangebracht. Op deze manier werd symbolisch een blijvend aandenken aan dit moment toegekend.

TETEM 3

Op de locatie van de voormalige Twentse Textiel Maatschappij (TETEM) realiseert Koopmans TETEM 3. TETEM 3 is de projectnaam voor het laatste iconische gebouw dat in de wijk Roombeek gerealiseerd wordt. “Als Koopmans zijn we trots dat we deze bijdrage mogen leveren aan de wederopbouw van het ‘eigen’ Enschede”, aldus Hans Smit. De oplevering van het appartementencomplex wordt medio 2025 verwacht. Vesteda zal de appartementen vervolgens verhuren onder de historiserende naam ‘De Weverij’. “De naam en het prachtige ontwerp van De Weverij doen recht aan de rijke historie van de locatie én de tragische vuurwerkramp die de wijk in mei 2000 trof. Op die identiteit kunnen straks 116 nieuwe bewoners van huurwoningen in het middensegment hun thuis en community bouwen”, aldus Pieter Knauff.

De appartementen worden gebouwd op twee bouwkavels die in bezit waren van High Garden. High Garden is al vanaf 1996 bezig om het karakter van de voormalige Twentse Textiel Maatschappij te behouden. Samen met Pi de Bruijn van de Architekten Cie. uit Amsterdam en met steun van de gemeente Enschede hebben zij dit al verwezenlijkt met de realisatie van Tetem 1 en 2 (ArtEZ). De ontwikkeling en realisatie van zowel TETEM 3 als TETEM 4 gebeurt onder supervisie van Pi de Bruijn. Als stedenbouwkundige ontwierp hij destijds de wederopbouw van het Roombeek na de vuurwerkramp in 2000. Met deze laatste nieuwbouw is de wijk weer compleet. Meer informatie via: https://www.hurenindeweverij.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: