Kennisplatform voor Oost Nederland

Bouw jij mee aan een innovatief Oost-Nederland?

Geplaatst op 3 mei 2018

Pioneering is 10 jaar hét vliegwiel voor innovatie in de bouw en dat wordt gevierd met een prijsvraag. Pioneering lanceert daarom op 26 april de prijsvraag Smart, Smarter, SmartEAST.  Met de prijsvraag zoekt Pioneering slimme ideeën en oplossingen voor 7 uitdagingen van 5 koplopers. Alle vraagstukken hebben een link met bouw en infra. De prijsvraag draagt bij aan een SmartEAST: een nog slimmere regio. En Pioneering beoogt Oost-Nederland nog beter op de kaart te zetten als representatief innovatiegebied.

Rutger Vrielink, directeur van Pioneering: “Het is tijd voor een nieuwe kijk en aanpak, met sociale en technologische innovatie. Met een knipoog naar het gezegde ‘de wijzen komen uit het Oosten’ leggen we daarom een verbinding met het thema ‘smart’ in de brede zin van het woord. Smart staat in deze prijsvraag voor slimme oplossingen en antwoorden op de uitdagingen van onze tijd. Hierbij kun je denken aan klimaatadaptatie (heftige regenval, hittestress), circulaire kringlopen en energie- transitie. Met concrete vraagstukken van organisaties gaan we op zoek naar slimme oplossingen die voldoen aan de behoeften van zowel onze huidige als de toekomstige generaties met betrekking tot economische, sociale en milieuaspecten.”

Deelnemers aan de prijsvraag geven hun antwoord op (één van) de volgende 7 vraagstukken: Gemeente Dalfsen wil graag een waterstofhub realiseren en woningcorporatie Reggewoon gaat voor een nieuw te bouwen off-grid levensloop geschikt woningcomplex. Hogeschool Saxion heeft als doel om hun locatie in Enschede te verwarmen met niet-fossiele brandstof. Waterschap Vechtstromen wil zich ontwikkelen in een slim onderhoudssysteem voor stuwen. Een ander vraagstuk van het Waterschap gaat over de klimaat actieve stad. En Provincie Overijssel legt zich toe op CO2-vrije en circulaire asfaltdeklagen én een systeem voor het bepalen van de conditie van bruggen.

Met het inzenden van een innovatief idee of (deel)oplossing, maken deelnemers kans op een geldbedrag van € 10.000 en een projectmanager van Pioneering t.w.v. € 25.000 die de deelnemer en de koploper helpt bij de volgende stap om het vraagstuk op te lossen.

Voor meer informatie en deelname: www.pioneering.nl/prijsvraag

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: