Kennisplatform voor Oost Nederland

12Build verhuist hoofdkantoor naar Nijverdal

Geplaatst op 28 juli 2016
12Build koopt het kantoor van Hegeman - Nijverdal

12Build zal medio 2017 zijn intrek nemen in het huidige hoofdkantoor van Hegeman+ in Nijverdal. Als 12Build zijn we dankbaar en blij dat we deze bestaande ruimte, die nagenoeg aan al onze nieuwbouwwensen tegemoet kwam, duurzaam kunnen gaan hergebruiken. Hierdoor kunnen we de tijd, minimaal 500 uur, die we anders hadden moeten investeren in nieuwbouw, gericht investeren in de (internationale) groei van zowel 12Build als Plotgemak, aldus Initiatiefnemer van 12Build, Erik Nieuwenhuis. 12Build heeft beide kantoren gekocht en verhuurt een van de panden terug aan Hegeman+. De beide gebouwen zijn qua data en installaties gesplitst, waardoor concurrentiegevoelige data goed afgeschermd is en beveiligd blijft.

Internationale groei
Door de (internationale) groei van 12Build wordt het huidige pand in Rijssen te klein en daarom was 12Build op zoek naar nieuwe huisvesting. Tijdens verregaande plannen om nieuw te gaan bouwen op ‘t Lochter kwam het huidige hoofdkantoor van Hegeman+ op ons pad. Het pand staat eveneens op het industrieterrein ’t Lochter langs de N35 (weg Wierden-Nijverdal) en bestaat uit 3 bouwlagen en een onderkelderde ruimte. De bovenste verdieping zal gebruikt worden door 12Build en ingericht gaan worden als inspirerende kantoortuin met stilteruimtes. De eerste verdieping zal gebruikt gaan worden door zusterbedrijf Plotgemak.nl en Postergemak.nl voor de productie van web2print bestellingen van bouwtekeningen en posters. Op de begane grond is een sfeervolle ontmoetingsplaats ingericht voorzien van bar en keuken met aangrenzend een terras wat zich langs het water bevindt. De onderkelderde ruimte kan gebruikt gaan worden als café en presentatieruimte, vertelt Erik Nieuwenhuis.

Bijzonder gebouw
De bijzondere halfsteensverband gemetselde gevels en het deels op poten staande gebouw geven het geheel een uniek en doordacht karakter, wat het pand veel bekendheid heeft gegeven. Het vele glas symboliseert de missie van 12Build, namelijk het transparant maken van kwaliteiten en specialismen van bouwspecialisten in de bouw, zodat, business tot business, vraag met aanbod gematcht kan worden. Het pand is voorzien van een warmtepomp en luchtbehandelingsinstallaties, waardoor er geen gas nodig is, energie duurzaam (her)gebruikt wordt en er, last but not least, een prettig leefklimaat geboden wordt. De vide (zie foto) verbindt de bouwlagen met elkaar waarin de symboliek gezien kan worden dat we als 12Build en Plotgemak graag 1 team willen zijn, zonder afdelingen of personen die op zich zelf gericht zijn.

58% Nederlandse bouwomzet via 12Build
12Build heeft SaaS-software ontwikkeld waarmee (middel) grote aannemers snel en eenvoudig zoeken naar (bestaande) bouwpartners die perfect aansluiten bij het betreffende project. Vervolgens kunnen zij ook de offertes aanvragen met de vaak vele (grote) documenten die hiermee gepaard gaan. 12Build staat voor de totstandkoming en verbetering van de online samenwerking in de bouw. Inmiddels wordt ruim 58% van de Nederlandse bouwomzet via www.12build.com door hoofdaannemers bij bouwspecialisten en leveranciers aangevraagd en uitbesteed. Dit alles gebeurt in een uiterst beveiligde omgeving en is vanuit de webbrowser benaderbaar. 12Build heeft op dit moment een database met circa 55.000 bouwspecialisten uit Nederland, 15.000 uit België en 50.000 uit Duitsland. Meer dan 326 tevreden klant hoofdaannemers waren gezamenlijk goed voor ruim 786.260 offerte aanvragen via 12Build, waarbij er gemiddeld 3,1 offertes per werkonderdeel zijn aangevraagd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: