Kennisplatform voor Oost Nederland

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

Geplaatst op 23 april 2021
Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij arbeidsongeschiktheid. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. Het bestaat nu vijftien jaar. Met landelijk al 614 groepen waar meer dan 27.800 ondernemers aan meedoen. Voor ondernemers uit omgeving Twente is er een online informatieavond op 29 april a.s.  

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij arbeidsongeschikt worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers dit idee. Hier in kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand arbeidsongeschikt dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Hoe het werkt

Het is voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Broodfonds informatieavond Twente

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf één willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl 

Vanwege de verlengde Corona-lockdown wordt deze avond online gehouden.  

tijdstip: donderdag 29 april 2021 (vanaf 19.00 uur digitale inloop) start 19.30 uur
entree: aanmelden vooraf via de website.

Het laatste nieuws staat op www.broodfonds.nl, twitter.com/broodfonds en www.facebook.com/broodfonds.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: