Kennisplatform voor Oost Nederland

Burgemeester Kaiser opent bijzonder gebouw voor TÜV Rheinland

Geplaatst op 14 maart 2016
Officiele opening TÜV Rheinland Nederland locatie Arnhem

Vanmiddag heeft de Arnhemse burgemeester Herman Kaiser het herontwikkelde Gebouw SB geopend voor TÜV Rheinland Nederland. Gezien de historie, herontwikkeling, gebruiker en plek – een zichtlocatie op Industriepark Kleefse Waard – heeft Gebouw SB alles in zich om een icoon in de regio te worden.

In ere hersteld
Het in 1941 gebouwde Gebouw SB werd door de AKU tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik genomen. Aan het eind van de oorlog maakte het gebouw enige tijd deel uit van de frontlinie van de geallieerden. Het gebouw kwam gehavend uit de strijd, maar bleek na de oorlog door de solide basis snel te herstellen in zijn functie als cellulosefabriek. In de jaren daarna werden meermaals wijzigingen in verschillende stijlen aangebracht. Bij de duurzame herontwikkeling heeft IPKW de oorspronkelijke structuur en opzet teruggebracht, waarbij de begane grond in ere is hersteld als plek voor laboratoria en de eerste verdieping is ingericht als fabriekshal. Ook de functie die het 4.600 m2 grote pand krijgt is bijzonder. Waar het management eerst op de ene locatie zat en de labruimtes op een andere, voegt TÜV Rheinland verschillende onderdelen hier juist samen in één gebouw. Dat is duurzaam vanuit logistiek oogpunt, maar past ook bij hoe IPKW naar relaties en samenwerken kijkt.

Keten van bedrijven
IPKW heeft zich niet voor niets hard gemaakt voor de komst van TÜV Rheinland. “Het was voor ons een grote wens om een bedrijf dat zich bezighoudt met de certificering en validatie van innovaties naar IPKW te halen. Die schakel versterkt de keten van bedrijven hier op het park enorm, waarmee de synergie wordt vergroot”, aldus IPKW-directeur Kevin Rijke. Burgemeester van Arnhem, Herman Kaiser, is verheugd met de komst van TÜV Rheinland. “We hebben er niet alleen banen bij, maar het is ook een prachtige versterking van het profiel van Arnhem als test- en ontwikkelhoofdstad voor nieuwe energie en elektriciteit”, aldus Kaiser. “Bovendien zijn dit soort contacten met Noordrijn-Westfalen van groot belang voor het economisch verkeer in de regio, wat een speerpunt is van ons beleid.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: