Kennisplatform voor Oost Nederland

Burgemeester Schelberg opent kantoorgebouw ‘Paardenstal’ bij ROC van Twente

Geplaatst op 18 september 2017
Burgemeester Schelberg opent kantoorgebouw ‘Paardenstal’ bij ROC van Twente

Op dinsdagmiddag 26 september wordt kantoorgebouw de ‘Paardenstal’ officieel geopend door Burgemeester Sander Schelberg. Diezelfde avond krijgen buurtbewoners de gelegenheid om te komen kijken. Vlak voor de zomervakantie heeft Koopmans Bouw het kantoorgebouw de Paardenstal opgeleverd aan ROC van Twente. Het is gevestigd aan de achterzijde van de ROC-locatie Gieterij in Hengelo. In het kantoorgebouw van 800m2, verdeeld over twee bouwlagen, zijn de ondersteunende diensten Facilitaire Zaken, Huisvesting & ICT en Financiën, Studentenadministratie en Control gehuisvest.

Studentenaantal Gieterij toegenomen
In 2008 is de ROC-locatie Gieterij in Hengelo in gebruik genomen. Hier volgen dagelijks ruim 7000 studenten een mbo-opleiding. Maar het biedt ook huisvesting aan zo’n 1000 medewerkers. Een groot aantal daarvan is werkzaam als docent. Maar ook de ondersteunende diensten waren in de Gieterij gevestigd. Het studentenaantal bleef echter toenemen, waardoor er een tekort kwam aan onderwijsruimte. De ruimtes van enkele ondersteunende diensten zijn daarom omgebouwd tot leslokalen. Tijdelijk waren deze ondersteunende diensten gehuisvest in kantoorgebouw Lansinkveste. De wens van ROC van Twente is echter om onderwijs en ondersteuning goed samen te laten werken vanuit een gezamenlijke locatie. Door voor de ondersteuning een bijgebouw te plaatsen, blijft deze nauw verbonden met het onderwijs in de Gieterij.

De Paardenstal
Op 17 november 2016 was het officiële startsein voor het nieuwe kantoorgebouw gegeven. Een half jaar later was de bouw voltooid. Het nieuwe gebouw heeft de naam de Paardenstal gekregen als een verwijzing naar de voormalige paardenstal van STORK uit 1920 die op deze plaats heeft gestaan.

De Paardenstal is met een loopbrug aan de Gieterij verbonden. Deze loopbrug vormt tevens de in- en uitgang voor medewerkers.

Ontwerp
BCT Architecten, ingenieurs en adviseurs uit Enschede ontwierp het gebouw. De Paardenstal richt zich naar het groen aan de Lansinkesweg en vormt daarmee een eenheid. Dit komt ook tot uiting in de gevel die opgebouwd is uit dunne latten.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: