Kennisplatform voor Oost Nederland

Heuver Bandengroothandel ‘zet knop op energieneutraal‘

Geplaatst op 23 januari 2018

Maandag 15 januari zette burgemeester Snijders van Hardenberg bij Heuver Bandengroothandel ‘de knop om’ naar energieneutraal werken. Met het doorknippen van het openingslint is de ingebruikname van de zonnepanelen een officieel feit. Milieubewustzijn staat bij het familiebedrijf centraal. De grote uitbreiding naar een magazijn van 43.000 m2 maakte het mogelijk om ruim 1.600 zonnepanelen te plaatsen. Daardoor kan Heuver energieneutraal gaan werken. De installatie verzorgt het hele pand. Bij de ingebruikname pleitte Bertus Heuver voor navolging bij andere grote bedrijven in de regio.

Energieneutraal werken
Heuver Bandengroothandel heeft nu het grootste zonnepanelendak in de gemeente Hardenberg. Aan burgemeester Snijders de eer om deze installatie officieel in gebruik te stellen. Uiteraard zijn partners Mijn Energiefabriek (advies en ontwerp) en Langeland-Borgman (installatie) ook aanwezig. Heuver is het grootste bedrijf in Hardenberg dat overstapt op energieneutraal werken. Hierbij is er zelfs sprake van een overcapaciteit waarmee ook de eigen filialen (Profile Car & Tyreservice Heuver) mee kunnen voorzien.

Oproep andere bedrijven
De magazijnuitbreiding van Heuver naar 43.000 m2 staat in het teken van MVO. Van ‘zeer duurzame utiliteitsbouw’ tot zo efficiënt mogelijk energiebeheer. Met meer dan 1.600 zonnepanelen kan dat. Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel: “Als familiebedrijf besteden we veel aandacht aan mens, milieu en onze maatschappelijke rol. Wij zijn het eerste grote bedrijf in de gemeente dat overschakelt naar energieneutraal werken. Dat zien wij als onze maatschappelijke rol. Als familiebedrijf willen we optimaal zorgen voor een goede toekomst. Wij roepen collega-ondernemers op hier ook op in te zetten. Als we allemaal maximaal handelen voor een lagere belasting van het milieu, geven we uiteindelijk een betere wereld door.”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: