CeeCee in Roombeek floreert

15 januari 2020 Innovatie

Ruim twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede ontstaat er iets moois in de wijk Roombeek. Op de rampplek van toen is nu de creatieve campus CeeCee gevestigd. Een plek waar grote spelers als Takeaway.com en Moneybird gevestigd zijn. Ook andere creatieve digitale bedrijven weten de CeeCee te vinden.

“Alle ingrediënten zijn aanwezig om de positie verder uit te bouwen, want de campus is een magische mix van ondernemen, werken, recreëren, wonen, horeca, winkelen en een actieve kenniscommunity”, vertelt voorzitter Arjan van Liere

Jezelf kunnen zijn
Roombeek is sinds de herbouw een pure en optimistische wijk met haar bijzondere architectuur, rijke cultuuraanbod en rauwe kunstzinnige randjes. Een wijk waar kunstenaars, creatieven, techneuten en moderne kennis-nomaden zich thuis voelen. “Er hangt een sfeer van verdraagzaamheid, openheid en betrokkenheid. Dit gevoel van vrijheid is misschien wel de belangrijkste aantrekkingskracht van CeeCee”, vindt van Liere.

Talenten
Een belangrijk effect van een creatieve hotspot met een sterke community, zoals CeeCee die heeft, is de aantrekkingskracht op talenten. “Dit is een plek waar zij zich onder soortgenoten begeven. Ze komen makkelijk over de vloer bij andere creatieve bedrijven en inspireren elkaar regelmatig op diverse kennisevents. De combinatie van creativiteit en technologie blijkt daarbij een sterke mix te zijn. De bedrijven hier laten een bovengemiddelde groei zien en werken samen voor toonaangevende namen en merken”, laat de voorzitter met enige trots weten.

Kennis delen
Op de CeeCee draait het om meer dan alleen ondernemen. Er is een eigen community die jaarlijks rond de honderd kennisactiviteiten organiseert op de eigen campus. “Hierbij is iedereen welkom; collega’s, buurtbewoners, studenten en andere geïnteresseerden. Onze communitymanager zorgt voor het initiëren, verder aanjagen en faciliteren van de diverse activiteiten.”

Bruisende toekomst
De komende jaren wil CeeCee de snelle groei in arbeidsplaatsen verder uitbreiden van 1350 naar ruim 2100. Naast de actuele nieuwbouwplannen voor 10.000 m2 kantoorruimte is er nog meer ruimte om te groeien. “Ook investeren we volop in de community om deze campus nieuwe stijl verder uit te laten groeien tot een future proof voedingsbodem voor meer uiteenlopende start-ups. Een plek waar je de creatieve energie voelt en waar mensen samen werken aan een slimme en mooie toekomst”, besluit Van Liere.