Kennisplatform voor Oost Nederland

Chris Kappert Bouwbedrijf heet nu Kappert Bouw

Geplaatst op 4 juli 2016
Jonathan de Lange van Kappert bouw.

Jonathan de Lange nam vorig jaar Chris Kappert Bouwbedrijf in Warnsveld over van Wim Kappert. Aan die goede naam wil hij niet tornen, daarom behoudt hij de naam, het logo en de kleuren. Wel heeft hij nu de naam veranderd in Kappert Bouw.

Lachend vertelt De Lange over mensen die nog altijd vragen naar “Chris”. “Maar Chris richtte het bedrijf vlak na de oorlog op, daarna nam Wim het over.” De Lange kwam in 2001 in dienst bij Chris Kappert Bouwbedrijf en hij nam in 2004 de dagelijkse leiding over. Toen Wim hem enkele jaren geleden voorstelde om het bedrijf helemaal over te nemen, hoefde De Lange daar niet lang over na te denken. “Het is een mooi bedrijf, waar vakmensen werken die graag iets moois maken voor de klanten. Mensen werken hier met gevoel, met passie voor bouwen. Ook nu ik het heb overgenomen voelt het nog steeds als een familiebedrijf en ik hoop dat dat altijd zo blijft”, zegt De Lange. Met respect spreekt hij over zijn voorganger. “De familie Kappert heeft haar hele ziel en zaligheid in het bedrijf gestopt. ” Reden voor hem om ondanks de overname geen afstand van die naam te doen. “Ik wil niet afwijken van die goede naam. Kappert is een entiteit.” Vandaar ook dat hij hetzelfde logo en dezelfde kleuren blijft voeren.

“De hand van de meester”
Op dit moment werken circa dertig mensen bij Kappert Bouw. “Samen hebben we alle kennis in huis”, garandeert De Lange. Het bedrijf is specialist in restauratiebouw en pakt ook alle andere bouwprojecten op, van kleine werkzaamheden zoals het vervangen van een kozijn tot het bouwen van geheel nieuwe villa’s. “We ‘ontzorgen’ onze klanten en zij hebben bij ons altijd een persoonlijk aanspreekpunt met een klein team dat alles voor hen regelt.”
Kozijnen en deuren, zelfs meubels, worden in de eigen werkplaats gemaakt. “Daardoor kunnen we gemakkelijk afwijken van standaarden. Je ziet hier de hand van de meester in, met fraaie details en een mooie profilering.”

Kappert Plus beperkt afstand arbeidsmarkt
Een deel van die werkplaats heeft De Lange vrijgemaakt voor een nieuw project: Kappert Plus. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan hier onder begeleiding aan het werk. Na drie tot zes maanden kunnen zij, met de opgedane kennis en vaardigheden, een nieuw opgebouwd werkritme en een certificaat doorstromen naar regulier werk. De mensen maken producten van afvalhout, zoals speelhuisjes voor kinderen, meubels en decoratieve werken, die verkocht worden via de website en via Hartje Zutphen. “Het is belangrijk dat er zulke initiatieven zijn”, vindt Jonathan. “Wij kunnen mensen kansen bieden en tegelijkertijd hebben wij minder afval en is onze werkplaats beter benut. Naar de toekomst toe sluit ik niet uit dat deze mensen ook op de bouwplaats kunnen werken.” Opleiden is een tweede natuur bij Kappert Bouw. “We zijn een erkend leerbedrijf voor zowel de bouw als de restauratie.”
Fotobijschrift: Jonathan de Lange bij gecombineerde restauratie en nieuwbouw aan het Broederenkerkplein te Zutphen door Kappert Bouw. (foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau)

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: