Kennisplatform voor Oost Nederland

Cloud Garden wint XIC-award 2017

Geplaatst op 17 november 2017
Cloud Garden wint XIC-award 2017

Cloud Garden is de winnaar van de X-over Innovation Challenge 2017. Ze won met haar innovatie ‘The Cloud Garden System’, een groene wand systeem dat doormiddel van een speciaal plantenportfolio actief lucht binnen gebouwen kan filteren. Dit naar aanleiding van het Sick Building Syndrome. De prijs werd gister uitgereikt tijdens de Cross-over Innovation Challenge welke plaatsvond tijdens ondernemersevenement TrendsExpo.

De innovatie
De cross-over innovation award wordt jaarlijks uitgereikt aan innovatieve ondernemers met een branche-overstijgende innovatie. Cloud Garden combineert met haar innovatie op slimme wijze natuur en technologie. Speciale sensoren sturen ventilatoren in de groene wand aan, wat ervoor zorgt dat de stoffen die je eigenlijk niet in je kantoor wilt hebben beter bij de plant terechtkomen die ze dan makkelijker kan afbreken.

De cross-over
Het bedrijf werkt voor de ontwikkeling van het systeem samen met IBM’s Watson om met behulp van artificial intelligence de sensoren zelflerend te maken. Tom Koenderman: “Denk aan het aangeven of er brand is, of dat er menselijke activiteit is binnen kantoren. Zo wordt de sensor zelf ook interessant voor andere sectoren, los van onze interventies”. Ook heeft Cloud Garden een cross-over met verschillende universiteiten waarbij ze onderzoek doen naar welke planten nu het beste lucht filteren binnen kantoren.

Organisatie
De X-over Innovation challenge wordt jaarlijks georganiseerd door Kennispoort Regio Zwolle, het Health Innovation Park, het Polymer Science Park en het Agri en Food Innovatie Cluster. Het doel van de challenge is het stimuleren van samenwerking en innovatie tussen verschillende branches.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: