Kennisplatform voor Oost Nederland

Colubris Cleantech en Carbotreat winaars World Trade Center Twente Export Award

Geplaatst op 11 maart 2022
Colubris Cleantech en Carbotreat winaars World Trade Center Twente Export Award

Onlangs is Colubris Cleantech uit Winterswijk winnaar geworden van de 11e editie van de World Trade Center Twente Export Award. In een spannende finale kreeg het bedrijf in het ROC van Twente van de jury de voorkeur boven de twee andere genomineerden Bright Biomethane en Ferm International. In de starterscategorie werd Carbotreat winnaar.

Colubris Cleantech biedt winstgevende oplossingen voor complexe milieuproblemen met betrekking tot afvalwater, afvalrecycling en biologische bronnen. Colubris heeft ervaring opgedaan in een breed scala van sectoren waar (afval) waterzuivering, afvalrecycling en scheiding van componenten uit biologische bronnen een belangrijke rol speelt. Dit jaar is de Rabobank de naamgever van de MKB Export Award voor internationaal ervaren bedrijven.

Samen

Juryvoorzitter Sascha Leuftink gaf aan dat de keuze een lastige was dit jaar met drie goede kandidaten, maar dat de uiteindelijke doorslag heeft gegeven welk bedrijf in staat was met een weloverwogen exportstrategie een complexe markten te ontsluiten en door te ontwikkelen. CEO Frank Tillmann van Colubris: “De nominatie was op zich al een prijs waard, maar met het winnen van de Export Award krijgen wij een enorme boost binnen onze eigen gelederen en het netwerk van business partners en agenten. Juist samen kunnen we vanuit Oost-Nederland hele mooie dingen in de wereld neerzetten.”

Een euforische Managing Director Frank Sanders na het winnen van de Novel-T starters Export Award: “Het geeft het team en mijzelf een boost en laat zien dat je met iets goeds bezig bent. Deze prijs geeft mooie internationale publiciteit en maakt je over de grens zichtbaar.” De andere genomineerde bedrijven waren Pétanque NXT Smartsolutions en Xylotrade.

Beoordeling

De prestigieuze World Trade Center Twente Export Award wordt periodiek uitgereikt aan een bedrijf of organisatie in de regio die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt genomineerden op onder andere exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. Nieuw dit jaar was de award voor de meest kansrijke starter op de internationale markt.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: