Kennisplatform voor Oost Nederland
Rebecca Feenstra
Ondernemend Friesland Stagiaire

Als medewerker of stagiaire wil ik me blijven ontwikkelen

Als stagiaire Mediaredactiemedewerker ben ik een tijdelijke kracht voor een bedrijf. Ondanks dat hoop ik toch een mooie bijdrage te kunnen leveren en toch een beetje te kunnen mengen. Achteraf hoop ik een goede indruk te kunnen hebben gegeven, dat is stiekem toch wel een beetje mijn ambitie.

Als laatstejaars mbo-student moet ik stagelopen om af te kunnen studeren. En omdat het een bedrijf is dat zich voornamelijk richt op ondernemers, wil je toch wel een beetje goed uit de verf komen. Werken aan je houding ten aanzien van het bedrijf is één van mijn leerdoelen, al heb ik er wel meer. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, dan valt me op dat een goede werkhouding ver te zoeken was. Zelfreflectie zie ik als een vereiste om goed te kunnen functioneren en groeien binnen een bedrijf, om mijn eigen ontwikkeling op een positieve manier te blijven voeden.

Naarmate de tijd verstrijkt

Inmiddels ben ik weer wat verder en ben ik erachter gekomen dat vallen en opstaan een onderdeel van het leven is. In mijn vorige opleiding ben ik mezelf veelvuldig tegengekomen, alles leek tegenstrijdig te zijn. Naarmate de tijd verstreek ontdekte ik wat wel en niet succesvol was, doorzetten bijvoorbeeld. Hierop stelde ik mijn plan telkens bij, dit bleek dé sleutel te zijn tot persoonlijke groei. 

Het struikeleffect 

Tegenslagen en fouten maken zag ik altijd als iets negatiefs, alles moest direct goed gaan. Ik was erg streng tegen mezelf en ik legde de lat telkens te hoog. Voordat ik het wist struikelde ik weer en was ik weer terug bij af, het welbekende cirkeleffect. Wie kent dit fenomeen niet? Doordat ik nu ben gaan inzien dat ik minder streng voor mezelf moet zijn, dat fouten maken part of life is. Soms moet je ‘the package deal’ aannemen zoals die is. Dit gaat mij inmiddels beter af en ik kan nu eindelijk zeggen dat ik toch wel een beetje trots ben op mezelf, al ga ik nog miljoenen keren op mijn snuit. 

Rebecca Feenstra

Stagiaire Ondernemend Friesland

Delen via

Zoeken naar: