Kennisplatform voor Oost Nederland
Robert Heinst
Olympia Arbeidsmarkt

Beter werven met data

Bedrijven draaien weer op volle toeren. De vraag naar personeel is groot, het aanbod dalend. Dit belemmert groei. Veel werkgevers zoeken nog steeds naar snelle oplossingen. Door een optimale inzet van data kun je echter de juiste kandidaat efficiënter werven. Speel dus proactief in op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en bereik schaars talent.

Met de juiste data kun je als organisatie beter en sneller werven. Je kunt erachter komen waar je doelgroep zich bevindt en hoe die zich beweegt. Je blijft veerkrachtig. Dat is goed voor jouw bedrijf én voor een sterke regionale economie. We willen immers in Oost-Nederland ons koploperschap behouden als het gaat om innovatieve industrieën. En neem de logistiek. Bedrijven groeien als kool en vestigen zich in de regio Achterhoek, Twente en Liemers. Dat heeft gevolgen voor de vraag. Inzicht in de ontwikkeling van aanbod is onmisbaar voor een strategische personeelsplanning. Willen we een veerkrachtige regio houden, dan hebben we geen tijd te verliezen.

Anticiperen op knelpunten

Als je de ontwikkelingen op de (regionale) arbeidsmarkt voor de komende jaren goed in beeld hebt, kun je hierop vroegtijdig anticiperen. Met een arbeidsmarktscan via Olympia krijg je inzicht in mogelijke oplossingen voor knelpunten. Welke scenario’s ontstaan? Stel, je wilt weten hoe het gaat met (heftruck)chauffeurs in de toekomst. Het is dan belangrijk te weten hoeveel er nu zijn, welk deel actief op zoek is, wat ze belangrijk vinden en via welke kanalen ze bereikbaar zijn. En hoe de arbeidsmarkt eruit ziet voor je doelgroep. Op basis van een actuele, onafhankelijke arbeidsmarktanalyse gaan we bij Olympia in gesprek voor oplossingen en de juiste aanpak.

Ontwikkelen en opleiden

De huidige mismatch zit vaak in een inefficiënte wervingsstrategie. Hierdoor worden niet de juiste personen bereikt. Dé oplossing ligt in gedegen data, het werven op soft skills en in bij- en omscholing. Door aan te sluiten bij iemands drijfveren en wensen én bij de arbeidsmarktontwikkelingen. Alleen zo kunnen we samen op korte en lange termijn de markt succesvol bedienen, wat leidt tot groei van bedrijven en betekenisvol werk voor flexkrachten!

Wil jij de ideale kandidaat bereiken? Neem dan contact op.


Robert Heinst, Ondernemer Olympia

Vestigingen Lichtenvoorde, Doetinchem, Haaksbergen, Hengelo en Zevenaar

Delen via

Zoeken naar: