Kennisplatform voor Oost Nederland
Hans Tragter
Tragter Groep uit Neede Brandbeveiliging

Beveiligingssystemen

Bij veel bedrijven en particulieren schort het nogal eens aan de beveiliging, terwijl indringers steeds bruter opereren. Vaak vinden mensen de investering te groot om hun beveiliging te verbeteren. Terwijl professionele beveiliging helemaal niet duur hoeft te zijn en bovendien veel schade en narigheid kan voorkomen.

Tegenwoordig zijn bijna alle locaties voorzien van internetverbinding en/of 4G dekking. Door middel van de hedendaagse systemen kun je via PC, laptop, tablet en smartphone op iedere plek ter wereld de zichtbaarheid monitoren. Door deze systemen bent u altijd op de hoogte van bijzonderheden.

U kunt bewakingscamera’s, een toegangscontrolesysteem, inbraakalarmsysteem, brandmeldsysteem of een combinatie hiervan plaatsen om toezicht te houden wat er in en om uw gebouw en/of gebied gebeurt.

Toegangscontrole

Wanneer er gebruikgemaakt wordt van een toegangscontrole wordt het proces van wel of niet toegang verlenen tot een gebouw en/of gebied beperkt. Door deze beperking te activeren wordt er niet aan iedereen toegang verleend, waardoor u controle heeft over de inkomende en uitgaande mensen, maar ook de toegang tot specifieke ruimten zoals een archiefruimte.

Inbraakalarmsysteem

U kunt uw bedrijf en/ of gebied ook beschermen door middel van een inbraakalarmsysteem. Het voordeel van een alarmsysteem is dat bij onbevoegde toegang er een sirene en flitslicht afgaan, wat onbevoegden meteen afschrikt. Eigenaren van bedrijven en woningen met een inbraakalarmsysteem ervaren ook minder inbraken dan eigenaren van niet beveiligde panden. Met behulp van een inbraakalarmsysteem is het mogelijk om meerdere componenten te koppelen, zoals rookmelders. Ook bij brand wordt u dan gewaarschuwd met een melding zodat u actie kunt ondernemen.

Brandmeldinstallatie

Daarnaast kunt u zich ook laten beschermen tegen brand. Dit kan door middel van een brandmeldinstallatie. Een brandmeldinstallatie detecteert en lokaliseert een brand in een vroeg stadium, waardoor snel kan worden ingegrepen. Hoe sneller de brand wordt gedetecteerd, hoe meer tijd er is om een beginnende brand te blussen en iedereen in veiligheid te brengen. Zo voorkomt u dat een brand veel schade toebrengt aan uw pand.

Wilt u meer informatie ontvangen op het gebied van beveiligingssystemen? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Hans Tragter
Directeur Tragter Groep

Delen via

Zoeken naar: