Kennisplatform voor Oost Nederland
Hans Tragter
Tragter Groep uit Neede Brandbeveiliging

Veiligheid in uw organisatie: Laat het doen!

Als ondernemer wordt men tegenwoordig geconfronteerd met steeds meer (veiligheids)eisen. Niet alleen de verplichte overheidseisen maar ook klanten en leveranciers vragen steeds meer van u. Grote organisaties hebben vaak een eigen medewerker of afdeling om dit te organiseren, maar vaak zien we dat het midden- en kleinbedrijf hier de middelen niet voor heeft. Omdat wel aan deze eisen moet worden voldaan, is het aan te raden dit uit te besteden zodat u als ondernemer kunt doen waar u goed in bent: ondernemen.

Enkele voorbeelden die u dient te regelen op het gebied van Veiligheid, Kwaliteit, Arbo en Milieu zijn:

RI&E (Risico inventarisatie & evaluatie)
Elke werkgever is verplicht een arbobeleid te voeren. De basis van dit beleid wordt gevormd door de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Hieruit volgt een lijst met risico’s die van toepassing zijn op uw organisatie. Op basis hiervan wordt het Plan van Aanpak opgesteld (PvA). In dit plan staat wie, wanneer, welke maatregel neemt. Door het PvA uit te voeren kunnen bedrijven het werk veiliger en gezonder maken.

Bedrijfsnoodplan
Om zeker te zijn dat men goed voorbereid is op calamiteiten in de organisatie waarbij veiligheid in het geding is, wordt een bedrijfsnoodplan opgesteld. Dat is een handboek waarin precies beschreven staat wat men moet doen bij calamiteiten, maar ook een document waarin alle procedures in opgenomen staan rondom de BHV-organisatie.

Naast deze verplichtingen vanuit wettelijke kaders zien we een stijgende vraag naar vrijwillige certificeringen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld ISO9001, ISO14001, ISO27001 of Vca-certificering. Vele opdrachtgevers zien het belang in van deze certificaten en stellen dit ook steeds vaker als eis. Ook zal in de toekomst de veiligheidsladder een prominentere rol gaan innemen bij het aannemen van opdrachten.

Om de veiligheid van uw medewerkers en de kwaliteit, Arbo- en milieuaspecten van uw organisatie te waarborgen en naar een hoger niveau te tillen bent u bij Tragter Groep in Neede aan het juiste adres. Onze professionele veiligheidskundigen kunnen u  tevens ondersteunen bij alle mogelijke veiligheidskundige vragen en/of opdrachten. Daarnaast is het mogelijk om u van A tot Z te begeleiden – van vergunningaanvraag tot ingebruikname van uw bedrijfspand.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Onze veiligheidskundigen komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Zij willen u graag ontzorgen, zodat u zich kunt focussen op waar u écht goed in bent.

Hans Tragter
Tragter Groep

Delen via

Zoeken naar: