Kennisplatform voor Oost Nederland
Raymond J. Harmsen
Hapre Zorg & Inkomen Financiële Dienstverlening

Hoe beperk je de fikse premiestijging van zorgverzekeringen in 2019?

Vanaf 12 november zijn de premies voor de zorgverzekeringen bekend gemaakt. Helaas zijn de premies over de gehele linie behoorlijk gestegen en de verwachting is dat deze komende jaren nog harder zullen gaan stijgen.

Om aan de verplichtingen te kunnen voldoen, hebben de zorgverzekeraars al gebruik moeten maken van de reserves waardoor de solvabiliteit in 2018 al gedaald is naar ongeveer 140% voor de grote vier zorgverzekeraars. Dit lijkt aanzienlijk maar de verzekeraars kunnen dit niet ongebreideld blijven doen aangezien, ze aan de wettelijke solvabiliteitseis van 100% moeten blijven voldoen.

Groter belang voor werkgeverscollectief
Nu de premies stijgen, zijn veel verzekerden op zoek naar een manier om de premie zo laag mogelijk te houden. Collectieve contracten waren hier tot voor kort het antwoord op. Zorgverzekeraars hebben echter diverse collectieve contracten beëindigd waarbij er geen echte werkgever-werknemer relatie met de verzekerde is. Zo is bijvoorbeeld het FNV-collectief van Menzis niet verlengd.

Een echt werkgeverscollectief wordt dus steeds belangrijker. Voor uw werknemers en dus voor u! Ze bieden niet alleen kortingen, maar verzekeraars geven ook extra dekkingen en eventuele co-financiering op vitaliteits-, preventie- en interventietrajecten. Wij hebben inmiddels al bij diverse werkgevers afspraken kunnen maken die hierin voorzien.

Snel en eenvoudig een collectief inregelen
U kunt eenvoudig en snel een collectieve regeling voor uw medewerkers opzetten. Wanneer u gebruik maakt van onze dienstverlening zorgen wij ervoor dat u geen omkijken heeft naar de administratieve rompslomp. Met behulp van de gratis online Zorgvergelijker (in de huisstijl van uw bedrijf) kunnen uw werknemers de dekkingsgegevens van hun huidige verzekering invoeren. De Zorgvergelijker zoekt dan automatisch de best passende dekking uit het Zorgcollectief dat u heeft afgesloten. Het resultaat is vaak een ziektekostenverzekering met een lagere premie!

U hoeft dus niets verder te doen. Wij regelen alles met de werknemer en de zorgverzekeraar.

Delen via

Zoeken naar: