Kennisplatform voor Oost Nederland
Nils Bakker
Leap. The Innovation Agency Managing Partner

Innovatie in eigen huis

Na een aantal jaren waarin onze consultants columns over het innovatieklimaat in Oost-Nederland hebben verzorgd, was het de intentie om ook deze column te wijden aan de ontwikkelingen binnen het innovatieve ecosysteem van Oost-Nederland. En toch loopt het soms even anders. Het liefst schrijf ik over de impact die onze technologische klanten maken in Nederland, Europa en de wereld, maar soms is het ook van belang om bij ontwikkelingen in eigen huis stil te staan.

Leap. The Innovation Agency viert dit jaar haar vijftiende verjaardag en dat is geen moment om lichtzinnig mee om te gaan. Met meer dan dertig consultants staan wij al vele jaren klaar om technologiebedrijven te ondersteunen. Op dagelijkse basis worden wij geïnspireerd door ’s werelds mooiste bedrijven en innovaties. Dat houdt ons scherp en geeft ook nog steeds een enorme drive om onszelf te verbeteren. Alleen zo kunnen wij technologisch Nederland blijven helpen met het creëren van impact.

Wij zijn onwijs trots op onze mensen, de ontwikkelingen die wij als bedrijf hebben doorgemaakt en de grote groep technologiebedrijven die wij klant en partner mogen noemen. Wij prijzen ons dan ook zeer gelukkig met waar wij momenteel staan, maar zijn absoluut niet voornemens om op onze lauweren te rusten. Dat zou ook geen recht doen aan onze consultants en ons netwerk. Ook nu zien wij namelijk nog altijd mogelijkheden om onze dienstverlening te verbeteren.

Digitale subsidiewijzer

Concreet houdt dat bijvoorbeeld in dat wij het afgelopen jaar ontzettend hard hebben gewerkt aan het ontwikkelen van een digitale subsidiewijzer. Door de inzet van deze subsidiewijzer kunnen bedrijven gerichter én op het juiste moment gebruikmaken van subsidies, waardoor innovaties kunnen worden versneld.

Wij waren al de grondlegger van een innovatieve gedigitaliseerde WBSO-dienst, maar bemerkten ook een grote behoefte aan snelle en gerichte informatie over subsidies. Op basis van deze wens hebben wij onze subsidiewijzer ontwikkeld. Iedere onderneming krijgt, op basis van het online beantwoorden van een aantal vragen, een gerichte subsidie-roadmap gepresenteerd. Deze informatie wordt gebaseerd op objectieve criteria en een achterliggend wiskundig model én wordt dus gepresenteerd in een heldere tijdlijn. De tool is op korte termijn op verschillende plekken te vinden, maar uiteraard ook op www.leap.nl.

Na al deze jaren is het nog steeds genieten geblazen om te werken met gelijkgestemden die technologisch Nederland vooruit willen helpen. Het is geweldig om vandaag bij te dragen aan wat morgen of overmorgen de markt bereikt. En omdat wij nog meer impact willen creëren zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Interesse? Kijk gerust eens op onze website.


Nils Bakker

Managing Partner

Leap. The Innovation Agency

Delen via

Zoeken naar: