Het is niet makkelijk, maar ik geef het toe, ik ben soms best wel ouderwets…

30 mei 2018 Gerwin Knippenborg | Knippenborg Subsidieadvies | Subsidieadvies

Ik communiceer nog graag door met mijn telefoon te béllen. Ik weet ook nog steeds waar ik een brief kan posten en weet hoe een diskette en matrixprinter eruitzien. Ik heb zelfs nog een encyclopedie (= wikipedia in boekvorm – voor de jongere generatie lezers). En ik dacht altijd dat één website voor mijn subsidieadviesbureau genoeg was… maar tijden veranderen.

Instantkoffie Ik merk dat communicatie en informatie instantkoffie zijn geworden. Alles moet sneller, korter, eenvoudiger en makkelijker. En dat kan alleen nog maar via de digitale weg. En daar ontkom ook ik niet aan. Zeker niet als de overheid begint te communiceren via een digitale berichtenbox. En vooral niet als mijn eigen bejaarde moeder zegt: ‘Dan kijk je toch even op de app?’

Kortom, als ondernemer moet je met de tijd meegaan, stilstand is achteruitgang. Wij moedigen ondernemers regelmatig aan om te innoveren. Dan zullen we zelf ook moeten blijven vernieuwen!

Snelle test
En dus ben ik nu een tweede website rijker: www.ikwilsubsidie.nl. Want het vinden van een subsidie moet toch gemakkelijker en sneller kunnen? Gewoon een snelle test met als uitkomst een selectie subsidies waar je ook echt wat aan hebt? Daar hebben mijn jongere collega’s mij van overtuigd. Er is geen gebrek aan informatie over subsidies op het worldwide web, maar juist te veel. Zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarom hebben we dus een eenvoudige subsidiecheck ontwikkeld. Je kunt binnen 3 minuten checken of je in aanmerking kunt komen voor een subsidie. En alle subsidies zijn kort beschreven, in duidelijke en begrijpelijke taal, zonder vakjargon en ingewikkelde mitsen en maren. Maar wel met handige tips en tricks over wat de overheid van je wil én wat de overheid voor jou als ondernemer kan betekenen.

‘Ouderwetse’ waarden
En het mooie is, je hoeft geen abonnement af te sluiten en je hoeft ook niet al je persoonsgegevens achter te laten om de resultaten van de check te ontvangen. In dat opzicht sluit deze website wel helemaal aan op mijn ‘ouderwetse’ waarden van eerlijk en transparant communiceren. Ik ben benieuwd, wat vind jij van deze online subsidiecheck? Probeer het eens, het is echt maar een kleine moeite!

Maar als je vragen hebt over subsidies, dan mag je me ook altijd nog gewoon bellen. SMS-en of faxen kan ook nog steeds. Je mag me natuurlijk ook appen of mailen. Ik ben van alle markten thuis. En als jij subsidies wilt, dan kom ik ook gewoon nog ouderwets bij je langs. Of kom je bij ons langs? De koffie (geen instant!) staat voor je klaar… <