Kennisplatform voor Oost Nederland
Robert Heinst
Olympia Arbeidsmarkt

Krapte op de arbeidsmarkt?

Tekort aan mensen, oververhitte arbeidsmarkt, medewerkers aantrekken met incentives. Er gaat geen dag voorbij of we lezen over de krapte op de arbeidsmarkt en de gevolgen ervan. Van bedrijven die (gedeeltelijk) sluiten tot overnames en rem op groei. Niet het tekort aan mensen, maar werkgevers zijn in deze huidige arbeidsmarkt het grootste obstakel.

Meer samenwerken en initiatieven ontwikkelen, is de boodschap uit diverse onderzoeken en ‘praatgroepen’. Aandacht hebben voor bij- en omscholen. Niets nieuws onder de zon. Want dit is van alle tijden. Tegelijkertijd blijven veel werkgevers vasthouden aan traditionele wervingsmethodes en bouwen ze onvoldoende aan een aantrekkelijke bedrijfscultuur. Met als gevolg dat medewerkers weggaan. Of kleine bedrijven die de deuren moeten sluiten. Ook zijn sommige organisaties te weinig ingericht op talentontwikkeling en/of bang om medewerkers te laten doorgroeien. Want dan ontstaat elders een gat. Een gemiste kans, want als je investeert in vitaliteit en geïnspireerde medewerkers stijgt de productiviteit, willen mensen blijven en daalt het verzuim.

Klik op skills

Logistiek medewerkers, operators, energiemonteurs, chauffeurs, online marketeers: Olympia Achterhoek, Midden-Twente en Liemers biedt werkgevers in deze tijd nog steeds 100% levergarantie. Hoe we dat doen? Met onze eigen datagedreven en effectieve recruitmenttechnologie én onze unieke aanpak. We zijn niet vacature- maar kandidaatgedreven. Zoek naar de klik van skills, groeipotentieel en vind aansluiting met kernwaarden. Ook wij hebben soms uitdagingen, maar we gaan ervoor en weten te vinden en binden. Omdat wij vanuit een gedeelde missie en cultuur werk maken van de betekenis van werk voor onze opdrachtgevers.

Aandacht

Vooruitkijken, op tijd inspelen op komende veranderingen, daar draait het om. Opleiden en bijscholen naar kansrijke beroepen doen we al jaren. Met eigen opleidingen en aandacht voor flexkrachten. We kijken niet naar functies, maar naar mensen. Wat drijft iemand, waar wordt iemand blij van? Ook blijven we structureel in contact. Want aandacht houdt niet op na een inschrijving, plaatsing of contract.

De winst

Dus zoek je mensen of wil je bij- of omscholen? Kijk dan eens anders. Want die gemotiveerde werkzoekenden zijn er nog steeds. Van ambitieuze starters tot talenten in andere sectoren en verborgen talenten in je eigen organisatie. Kijk naar wat iemand wil bijdragen en naar ieders behoefte. Goed luisteren en aandacht, daar begint het mee. En dat is wat we bij Olympia ‘gewoon’ zijn.

Zet dus niet in op: wij zoeken, maar op: wat kun jij bij ons betekenen? We helpen je graag anders kijken.

Robert Heinst

Ondernemer Olympia Oost-Nederland

Delen via

Zoeken naar: