Kennisplatform voor Oost Nederland
Ruud Wilbrink
Wildbrink & Den Otter Notariaat & estate planning

Loslaten

Allereest mijn felicitaties aan de makers van dit blad: ik begrijp dat dit de 250e uitgave is, een mooie mijlpaal. Leuk dat ook ik daaraan weer een bijdrage mag leveren. Normaalgesproken probeer ik in mijn bijdrage zoveel mogelijk aansluiting te zoeken bij de hoofdonderwerpen van de betreffende editie en (mijn) juridisch kader. Met ’transport & mobiliteit’ wordt dat een stukje lastiger, dus dat heb ik voor deze keer losgelaten.

Over loslaten gesproken, gezien alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar die ook met name voor veel ondernemers merkbaar zijn geweest – zelfs zonder deze te benoemen zal iedereen weten wat ik bedoel – is het soms wel even goed om de zinnen te verzetten en even de boel de boel te (kunnen) laten.

Ontspanning is belangrijk aangezien het zorgt voor een betere focus en meer energie, wat ervoor zorgt dat je beter kunt functioneren en productiever wordt. Tenslotte noem ik nog de hersteltijd die door ontspanning aan de hersenen wordt gegeven, om ook geestelijk weer met volle kracht door te kunnen gaan.


Ontspannen en inspannen

Uiteindelijk is dat ook wat van een ondernemer wordt verwacht. Doorgaan, jezelf en je bedrijf verder ontwikkelen (zowel persoonlijk als zakelijk), nieuwe omzetmogelijkheden verkennen en vooral niet stilstaan. Want stilstaan is achteruitgaan, toch?
De kunst is vooral om een goede balans te vinden tussen ontspannen en inspannen. Ik denk dat we allemaal wel eens het gevoel hebben dat die balans is verdwenen. Iedereen zal hier zijn eigen modus in moeten vinden, ofwel middels sporten, ofwel middels beoefening van hobby’s of andere activiteiten, maar ik denk dat we allemaal het belang onderkennen.

Leeg hoofd

Om dan toch nog een beetje bij het onderwerp te blijven: één van mijn hobby’s is motorrijden. Heel gek, maar ondanks het feit dat je tijdens het rijden gefocust en geconcentreerd moet blijven (en helemaal omdat mijn motoren ‘ last’ hebben van Italiaans temperament), zorgt het er toch voor dat ik altijd met een leeg hoofd en een blij gezicht weer afstap. Jammer alleen dat ik mezelf te weinig tijd gun om te rijden, en me ieder jaar weer opnieuw voorneem om nu toch écht meer kilometers te maken. Over balans gesproken…

Hoe dan ook, ik heb nu een mooi motorweekend in het verschiet, dus ik hoop daarna weer met volle kracht en energie door te kunnen gaan met voldoende inspiratie voor de volgende column.

Op naar de volgende 250!

Ruud Wilbrink
Wilbrink & Den Otter

Delen via

Zoeken naar: