Kennisplatform voor Oost Nederland

Altijd in de problemen

Als incassospecialist kom je doorlopend met problemen in aanraking. Kleine problemen over een niet betaalde APK of dierenartsbehandeling maar ook serieuze problemen zoals oplichting, forse huurachterstanden of vechtscheidingen. In de praktijk merk je dat wij, met zijn allen, direct denken in stereotypen. Bijvoorbeeld het omaatje met ‘slechts’ een AOW dat ontruimd wordt of de alleenstaande moeder met twee kleine kinderen waarvan de wasmachine besluit ermee op te houden.

We lijken de andere partij, de schuldeiser, en diens belangen wel eens te ‘vergeten’. Ten onrechte, want het zal niet de eerste keer zijn dat een bedrijf failliet gaat vanwege niet betalende klanten. Denk aan de ondernemer met een elektrozaak bij u in de buurt die de geleverde wasmachine heeft moeten inkopen én betalen, maar zijn factuur niet betaald krijgt. Voor de alleenstaande moeder in mijn voorbeeld is het probleem (niet kunnen wassen) dan wel opgelost, maar is er een ander probleem voor in de plaats gekomen.

Is het leuk om je dagelijks met problemen bezig te houden, zult u zich afvragen. Jazeker, want het bijdragen aan een oplossing voor ogenschijnlijk simpele of juist onoplosbare dossiers geeft enorm veel voldoening. In 2016 komt u in het magazine Kijk op oost nederland en hier op mijn eigen columnisten pagina, mijn columns tegen. Daarin vertel ik u meer over mijn vakgebied en doe u de nodige tips en tricks aan de hand waarmee u – hopelijk – problemen kunt voorkomen.

Wilt u in contact komen met Mark van Schie of wilt u zijn overige columns lezen? Kijk dan op zijn eigen columnisten pagina.

Delen via

Zoeken naar: