Kennisplatform voor Oost Nederland
Johan Siebert
Siebert & Wassink HR Adviesbureau

Reflecteren en presteren: ‘Nen goei’n kearl’

Het zal in 1996 geweest zijn. Ik mocht voor het eerst een vacature voor een regionaal bouwbedrijf invullen. In een keurig pak mét stropdas zat ik tegenover de aannemer om het wervingsprofiel te bespreken. ‘Mut gewoon nen goei’n kearl wean’, was alles wat ik aan selectiecriteria uit de beste man kreeg. Alle functie-eisen en wensen op het gebied van persoonlijkheid, mentaliteit, kwaliteit en ontwikkelbaarheid, samengevat in één begrip. En wat een ‘goei’n kearl’ was, dat wist ik toch zeker zelf ook wel.

Het afnemen van een assessment was iets dat vooral bij grote corporate bedrijven en overheidsorganisaties gebeurde. Het mkb selecteerde meestal meer op cv en gevoel. Maar grote bedrijven waren zelf ooit ook kleine bedrijven die kennelijk iets goeds deden: de juiste keuzes maken op basis van de juiste inzichten.

Inzicht geeft uitzicht

Sterke bedrijven maken scherpe keuzes in selectie, benoeming en ontwikkeling van hun medewerkers en management. Om de juiste keuzes te onderbouwen, nemen ze selectie- en ontwikkelassessments af bij Siebert & Wassink. Uiteraard zijn wij dankbaar voor dat vertrouwen en trots op de resultaten. We zien een verandering in het denken over assessments, potentieelonderzoek en psychologische testen.

Die regionale aannemer groeide flink door en werd een grote landelijke speler. Siebert & Wassink ontwikkelde zich in de tussentijd tot een gerenommeerd merk op het gebied van werving, selectie, assessment en advies. We mogen dit mooie bouwbedrijf nog altijd versterken met goede mensen en ondersteunen in organisatie- en leiderschapsontwikkeling. De professionaliteit groeide mee, de mentaliteit bleef hetzelfde. 

Presteren begint met reflecteren

De toegevoegde waarde van een assessment is het verkrijgen van inzicht in kwaliteiten, valkuilen, capaciteit, persoonlijkheid en ontwikkelpotentieel. Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten en competenties? Waar liggen ontwikkelmogelijkheden? Welke mentaliteit en welk gedrag kunnen we van deze kandidaat verwachten? Hoe goed past deze functie? Hoe kunnen we elkaar als (management)team nog verder versterken? Inzicht in persoonlijkheid en potentieel geeft uitzicht in kansen en keuzes. Dát is de kern van een goed assessment. Dan weet je ‘daj nen goei’n kearl m/v’ in huis hebt, houdt óf haalt.

Johan Siebert
Siebert & Wassink – Organisatieadvies

Delen via

Zoeken naar: