Kennisplatform voor Oost Nederland
Erwin Agterhuis
Jonghuis Advies Energie

Slim energie inkopen zonder inkoopafdeling? Het kan

Bij heel veel bedrijven is de afdeling Inkoop afgeschaft. En dat is in deze tijden niet altijd een voordeel. Kijk bijvoorbeeld naar de energiemarkt, die op dit moment natuurlijk erg in de belangstelling staat. Voor welke energieleverancier moet je kiezen? Kun je überhaupt kiezen? Jazeker!

In het verleden werkte ik als adviseur voor grote energiebedrijven, die de zakelijke markt bedienen: Essent en Vattenfall. Tegenwoordig noem ik mezelf energieregisseur. We kijken bij Jonghuis Advies namelijk naar veel meer dan alleen de afname van stroom en gas. Dat doen we nu zo’n twee jaar, waarbij we onze klanten helpen aan meer informatie en diepgang op het gebied van energie.

Tegenwoordig is verduurzaming letterlijk een hot issue. Wij houden de meters in de gaten, kijken naar het verbruik. Maar we maken bijvoorbeeld ook combinaties tussen verschillende klanten bij leveranciers, zodat we nog meer voordeel kunnen bieden. Massa is kassa. Zo kunnen kleine ondernemers profiteren van het inkoopvolume van onze grote klanten.

Gaat het een ondernemer puur om de prijs, dan kiezen we voor de goedkoopste leverancier op dat moment. Maar wil hij groene energie, dan kiezen we de groenste stroom en gas. Wil jij flexibel, dan opteren we voor een flexibel contract. Iedere klant heeft eigen, specifieke behoeften. Als energieregisseur brengen we die in kaart.

Dat kan ook verder gaan dan de bovenstaande logische voorbeelden. Sommige klanten willen juist zoveel mogelijk gemak, terwijl anderen gaan voor overzicht. Energiemaatschappijen hebben vrijwel allemaal portals, maar de een gaat alleen voor de basis, de ander voor alle details. Vergelijk het met auto’s: sommige mensen zijn tevreden met een degelijke middenklasser – een ander wil een Mercedes. Of een Ferrari.

Iedere ondernemer die energie nodig heeft, mag mij benaderen. Van de slager op hoek tot Quote 500-leden. En ik kan mensen op een briefje geven dat wij ze een passend contract kunnen bieden. Ja, óók voor een langere termijn – voor bijvoorbeeld 3 jaar. Of 5. Of zelfs 6.

Wij zijn graag de inkoopafdeling van bedrijven, die ze nu zo node missen. In ieder geval als het om slimme inkoop van energie aankomt.

Erwin Agterhuis – Jonghuis Advies – B.V. 06 – 20 40 04 59

Delen via

Zoeken naar: