Kennisplatform voor Oost Nederland
Steffie Dekkers
Olympia

Sterke organisaties maken het verschil

Stel je eens voor: Jasper, een toegewijde heftruckchauffeur verlangt naar groei. Hij heeft de potentie om meer te bereiken, maar de organisatie is terughoudend en wil niet dat er dan weer een vacature ontstaat. En dan hebben we Anne, een ambitieuze professional uit generatie Z. Ze werkt bij een bedrijf waar ze zich niet begrepen voelt. Haar leidinggevende spreekt haar aan op gedrag zonder écht met haar in gesprek te gaan. Er is geen afstemming, geen inlevingsvermogen. Anne voelt zich gefrustreerd en onbegrepen.

Helaas zijn deze scenario’s geen uitzondering. Ik zie het in de praktijk. Als Jasper en Anne elders kansen vinden, raak je hen én het potentieel dat zij meebrengen kwijt. Het behouden van talent draagt bij aan duurzame groei voor zowel individu als organisatie. Uit gesprekken weet ik dat bedrijven worstelen met het omarmen van talent en het stimuleren van een omgeving waarin feedback en ontwikkeling centraal staan. De focus ligt vaak teveel op processen en deadlines en er is weinig aandacht voor échte gesprekken. Medewerkers voelen zich onvoldoende gehoord, betrokken en gewaardeerd.

Verbondenheid

Hoe kunnen we dit tij keren? De oplossing ligt in het creëren van een cultuur van verbondenheid. Dat gaat verder dan een hippe koffiehoek, gezellige vrijdagmiddagborrels of een tafeltennistafel. Het gaat om een positieve werkomgeving, waarin vertrouwen, waardering en veiligheid heersen. Als je als organisatie actie onderneemt tegen medewerkers die de veiligheid in gevaar brengen, voelen andere collega’s zich vrij om zaken bespreekbaar te maken. Open communicatie en constructieve feedback zijn hierin essentieel. Het draagt bij aan de vitaliteit en productiviteit op de werkvloer.

Nieuwekijk

Olympia gunt mensen werk waarin zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Als recruitmentspecialist ondernemen we samen met opdrachtgevers. Om organisaties de volgende stap te laten zetten naar een open, transparante cultuur en goed werkgeverschap zijn we aangesloten bij Nieuwekijk. Nieuwekijk is een uniek platform dat zich richt op het bouwen van sterke organisaties. Het samenwerkingsverband fungeert als business partner en biedt integrale dienstverlening. Van trainingen, ondersteuning en advies tot begeleiding gericht op het stimuleren van ontwikkeling, het verhogen van de productiviteit en het optimaliseren van prestaties. Nieuwekijk draagt bij aan een aantrekkelijke, succesvolle en veerkrachtige organisatie, die klaar is om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Investeer dus in de mens, want als iedereen zich verbonden voelt dan groei je als organisatie.

Meer weten? Neem een kijkje op Nieuwekijk (www.nieuwekijk.nl)!

Steffie Dekkers, regiomanager Olympia Oost-Nederland

Delen via

Zoeken naar: