Kennisplatform voor Oost Nederland
Hans Tragter
Tragter Groep uit Neede Brandbeveiliging

Tragter Groep: Rookmelders vanaf 2022 verplicht

Let op: vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Tragter Groep is al jaren bekend in de brandbeveiliging en door de jarenlange ervaring kunnen wij dan ook als geen ander u van de juiste rookmelders voorzien voor uw huis of bedrijf.

De nieuwe regelgeving houdt in dat er op iedere verdieping verplicht een optische rookmelder aanwezig moet zijn. Daarnaast moet er ook in iedere besloten ruimte een rookmelder aanwezig zijn. Dit is beschreven in NEN2555.

Inademen rook

Deze verplichting bestond al voor nieuwbouwhuizen, maar de nieuwe regelgeving gaat dit ook verplichten voor de bestaande bouw. De meeste slachtoffers vallen ‘s nachts door het inademen van rook. Het is namelijk zo dat je reuk ’s nachts niet meer functioneert. Daarom is het uitrusten van je woning met voldoende rookmelders belangrijk. De rookmelders detecteren de rook wel en zullen je alarmeren. Je gehoor werkt namelijk perfect wanneer je slaapt.

Welke rookmelder?

Het is ondertussen bekend dat de rookmelders verplicht gaan worden, maar welke rookmelder heeft u nu nodig? Tragter Groep heeft rookmelders in alle soorten en maten, zowel op accu als een vaste 230V spanning. Wij raden niet aan om goedkope rookmelders te kopen, omdat deze niet altijd goed detecteren.

Wij raden dan ook aan om kwaliteit rookmelders te nemen waarin een goede accu zit, die maar liefst tot tien jaar kan meegaan. Ook bestaan er rookmelders die gekoppeld kunnen worden met elkaar; als er één afgaat dan gaan alle rookmelders af. Op deze manier kan iedereen in huis gealarmeerd worden. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.  

Tip: brandblusser

Tip: Zorg dat er naast een rookmelder ook een brandblusser in de buurt hangt om bij calamiteiten een beginnende brand zelf te kunnen blussen. Ook hiervoor kunt u bij Tragter Groep terecht.

Hans Tragter
Directeur Tragter Groep

Delen via

Zoeken naar: