Kennisplatform voor Oost Nederland
Hans Tragter
Tragter Groep uit Neede Brandbeveiliging

Veiligheidssignalering: meer dan bordjes

Het is de verantwoordelijkheid van een werkgever om een veilige werkomgeving voor zowel medewerkers, leveranciers en bezoekers te creëren. Veiligheidssignalering speelt een belangrijke rol in het voldoen aan de Arbowetgeving.

Door het plaatsen van eenvoudige, maar herkenbare pictogrammen worden risico’s duidelijk in kaart gebracht. In de Arboregeling zijn allerlei eisen opgenomen voor het ontwerp van veiligheidssignalering. Er zijn normen voor de pictogrammen, teksten en het kleurgebruik. Op het moment dat de werkplek, het gereedschap, machines of rijdend materieel gevaar kan opleveren voor veiligheid of gezondheid van mensen, is de werkgever verplicht om veiligheidssignalering toe te passen. Ook dient een werkgever verplicht zijn medewerkers te informeren over de betekenis van de signalering.

Tragter Groep heeft ruime ervaring in het adviseren op het gebied van veiligheidssignalering. Onze adviseurs kunnen de risico’s inventariseren en hierbij de juiste veiligheidssignalering leveren. Tevens kunnen wij samengestelde borden leveren. Deze worden op maat en naar wens van de klant geproduceerd.

Door onze ervaring met vele verschillende soorten klanten, van waterschappen tot industrie hebben wij altijd veiligheidssignalering op maat. Naast het leveren van samengestelde borden, kunt u hierbij ook denken aan stickers, bewegwijzering, welkomstborden of losse pictogrammen. Op het gebied van maatwerk zijn de mogelijkheden eindeloos.

Heeft u behoefte aan meer informatie, of wilt u in gesprek komen met één van onze adviseurs? Neem contact met ons op.

Hans Tragter
Tragter Groep

Delen via

Zoeken naar: