Kennisplatform voor Oost Nederland
Marcel Hielkema
VNO-NCW Midden Netwerken

Vitaal bedrijf

Bij een vitaal bedrijf denken we in eerste instantie aan gezonde liquiditeit en solvabiliteit, een goed businessplan en toekomstperspectief. Steeds vaker gaat het bij een gezond bedrijf ook over de vitaliteit van medewerkers. Vitale en fitte medewerkers zorgen immers voor hogere productiviteit en lager verzuim. Positiviteit, veerkracht en wendbaarheid draagt bij aan betere samenwerking en een goede sfeer op de werkvloer.

Vroeger wisten werkgevers dit ook al. Zo hadden vooral grote bedrijven uitgebreide sportvoorzieningen voor medewerkers en hun gezinnen. Denk maar eens aan de Philips Sport Vereniging. Tegenwoordig zijn we als werkgevers niet meer zo paternalistisch ingesteld dat we voorzieningen treffen voor het sociale leven van medewerkers. Maar ook nu faciliteren werkgevers van alles om ervoor te zorgen dat medewerkers gezond blijven. Van een fiets van de zaak tot subsidiëring van de gezonde snack en van een goedkoop sportabonnement tot het organiseren van lunchwandelingen; allemaal activiteiten gericht op de gezondheid van werknemers. Ook doen veel bedrijven mee aan acties zoals Stoptober en zijn er zelfs ondernemingen die leefstijlcoaches inhuren.

Thuiswerken is Topsport

Vitaliteit is in deze tijd belangrijker dan ooit. De arbeidsmarkt is krap, dus je hebt iedereen nodig. Het leven wordt ingewikkelder waardoor burn-outs op de loer liggen en we werken steeds vaker zittend, waardoor we minder bewegen. En wat dacht je van het effect van thuiswerken op zowel de fysieke als de psychische gesteldheid? Mede om die reden hebben VNO-NCW en MKB Nederland het programma ‘Thuiswerken is Topsport’ in het leven geroepen.  https://www.nlom.nl/project/thuiswerken-is-topsport/ is een platform om werknemers die vaker thuiswerken te helpen vitaal te blijven.

European Company Sport Games

Samen sporten is bij uitstek een manier om vitaal te blijven. En nu is er een extra reden om dit met collega’s op te pakken. Want van 22 tot 26 juni 2022 kun je meedoen aan de European Company Sport Games op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. Meer dan 5.000 bedrijfssporters uit 40 landen doen mee aan een van de grootste sportevents in Europa. In totaal zijn er 23 sporten, van golf tot bridge en van hockey tot atletiek voor verschillende leeftijdscategorieën. Je hoeft geen topsporter te zijn om het Olympisch gevoel te krijgen! Stel samen met je collega’s of de branche een team samen en schrijf je in op https://ecsgarnhem2022.com/nl.

Marcel Hielkema
Voorzitter VNO-NCW Midden

Delen via

Zoeken naar: