Kennisplatform voor Oost Nederland
Hans Tragter
Tragter Groep uit Neede Brandbeveiliging

Wanneer is het genoeg?

Vijftien jaar geleden ben ik in het diepe gesprongen en gestart met mijn onderneming. Eerst als éénpitter, maar binnen één jaar had ik al mijn eerste collega. Nu, vijftien jaar later, zitten we bij Tragter Groep op 35 medewerkers. Ook hebben we meerdere overnames gedaan: Veneberg Brandbeveiliging, P3 Ommen, T-ISS Dinxperlo brandbeveiliging & opleidingen, Giesen Arbo & Veiligheid en recent HTH Totaaltechniek in Goor en Doublet Service en Onderhoud in Borculo.

Uiteraard ben ik als ondernemer ambitieus, maar er wordt me weleens gevraagd hoe al deze overnames in zijn werk gaan. Vaak komen overnamegesprekken bijna automatisch tot stand terwijl ik in gesprek ben met de eindverantwoordelijke binnen een onderneming. Hoe raar het misschien ook klinkt, zo gaat het vaak. En soms gooi ik zelf ook wel een balletje op, als dit in mijn strategie past.

Nieuwe locatie

De volgende stap voor Tragter Groep is een verhuizing. Onze thuisbasis in Neede wordt namelijk te klein. Terwijl ik dit schrijf zijn we bezig met de afronding van de aankoop van een nieuwe locatie. Weer een nieuw hoofdstuk. Het afgelopen jaar was echt geen briljant jaar, maar het is voor de meeste ondernemers tegelijkertijd een periode om nooit te vergeten. En dat is het ook voor ons.

Nog lang niet stoppen

Ik spreek wekelijks veel mensen en mede-ondernemers, ik ben eigenlijk altijd bezig. Soms vraag ik me wel eens af: Hans, wanneer is het genoeg? Wat wil je nog meer bereiken? Met deze vraagstukken loop ik rond. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of dit andere ondernemers ook bekend voorkomt. Ik heb verder niet echt hobby’s en ik zou niet weten hoe ik er over tien jaar over denk, over het ondernemerschap. Stel, ik moet of mag stoppen; hoe zou ik dan de dag door willen brengen? Ik zou er eerlijk gezegd nu nog niet aan moeten denken: het leven zonder mijn werk en collega’s.

Elke dag keuzes moeten maken, slapeloze nachten hebben of nadenken of de juiste keuzes gemaakt worden: we kennen het als ondernemers allemaal. Maar ondernemen is nog steeds mijn grootste hobby!

Hans Tragter
Directeur Tragter Groep

Delen via

Zoeken naar: