Kennisplatform voor Oost Nederland

Community Center O3 officieel in gebruik genomen

Geplaatst op 3 september 2021
Community Center O3 officieel in gebruik genomen

Onlangs opende de Hengelose wethouder Gerard Gerrits officieel het Community Center O3 aan de Brink 115 in Hengelo. Het community center is een initiatief van ROC van Twente en het CT Stork College en vormt een krachtige, inspirerende leeromgeving en broedplaats voor creativiteit, ondernemerschap en verbinding. Een plek waar samenwerking tussen onderwijs, lokale ondernemers en de overheid centraal staat.

Community Center O3

Met Community Center O3 creëren ROC van Twente en het CT Stork College een broedplaats voor ondernemendheid en ondernemerschap. Er vinden ondernemende activiteiten plaats waarin de samenwerking met elkaar en de omgeving gestimuleerd wordt. Er zijn bijvoorbeeld verkoopruimtes waar leerlingen en studenten (pop-up) stores runnen, zodat ze echt in de praktijk leren werken.

Multifunctionele plek

O3 wordt niet alleen een krachtige, inspirerende leeromgeving voor ondernemend onderwijs, maar ook een multifunctionele plek voor bijvoorbeeld vergaderingen en bijeenkomsten. Een inspirerende plek voor brainstormsessies, workshops, lezingen en presentaties voor publiek. Daarnaast worden ideeën en innovaties ten behoeve van retail beschikbaar gesteld voor leerlingen en studenten en ook voor ondernemers. Interessante ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld de mogelijkheden van offline en online sales met elkaar te verbinden en ontwikkelingen op het gebied van experiences met virtual en augmented reality (VR/AR). O3 is eigenlijk een community voor en door studenten/leerlingen en ondernemers/organisaties in de gemeente Hengelo in samenwerking met betrokken opleidingen van ROC van Twente en CT Stork College.

Bijdrage aan de binnenstad

Het is tevens de bedoeling dat O3 bijdraagt aan het meer levendig maken van de binnenstad. Mogelijkheden die O3 kan aanbieden zijn:

  • het exploiteren van pop-up stores met wisselende thema’s om leegstand te voorkomen;
  • ondersteuning bieden bij hulpvragen van ondernemers;
  • (mede)organiseren van activiteiten en evenementen in het centrum van de stad om traffic te organiseren voor de retail;
  • het schrijven van bedrijfsplannen en het uitvoeren van onderzoek naar aanleiding van innovatieve ideeën van ondernemers en studenten;
  • bijdragen aan marketingactiviteiten.

De opening

De middag werd geopend door Fokke Veenstra, directeur van het College voor Commercie & Ondernemen van ROC van Twente en Astrid de Jong, directeur van het C.T. Stork College. Vervolgens kreeg Monique van Haaf, gedeputeerde provincie Overijssel, het woord over dit verbindende initiatief. ‘Het Community Center bundelt creatieve kennis en innovatie, koppelt studenten aan lokale ondernemers en geeft leegstaande panden een mooie invulling. Vanuit de provincie ondersteunen we het initiatief omdat het bijdraagt aan een toekomstbestendige binnenstad’, aldus de gedeputeerde. Wethouder Gerard Gerrits deed de officiële openingshandeling, waarbij het logo van Community Center 03 onthuld werd. Aansluitend vonden diverse activiteiten plaats met en door studenten van ROC van Twente en leerlingen van het CT Stork College.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: