Kennisplatform voor Oost Nederland

Congres helpt omgaan met nieuwe technologie

Geplaatst op 6 maart 2018

‘Ondernemend netwerk zoekt managers die tegen technische uitdagingen aanlopen. Collega’s geen bezwaar.’ Het klinkt als een contactadvertentie. Toch gaat het om een uitnodiging voor directieleden en kwaliteitsmanagers om kennis op te doen over omgaan met nieuwe technologie. Hierover organiseert Kwaliteitskring Twente 21 maart het congres ‘Twente, fit for the future – Slimme technologie & leiderschap’. Locatie: Vrijhof van de Universiteit Twente.

In een paar jaar tijd een bedrijf van 90 naar 190 miljoen euro omzet krijgen? Het lukte Lodewijk van der Borg. De algemeen directeur van Kaak Group in Terborg vertelt op 21 maart als kernspreker onder meer hoe techniek en vooral nieuw leiderschap daarbij hielpen. “Nieuwe technieken vragen veel van de kwaliteitsmanager anno 2018. En dan vooral dat zij ervoor zorgen dat het kwaliteitsdenken in de hele organisatie terecht komt”, stelt hij. Hard nodig, want nog lang niet alle (kwaliteits)managers in de regio staan stil bij de kansen én risico’s. Hij hoopt ze wakker te schudden tijdens het congres, georganiseerd vanwege het 45-jarig bestaan van Kwaliteitskring Twente.

Workshops, inspiratiesessies en meer
Op 21 maart zijn er, buiten de presentatie van Van der Borg, vanaf 15.00 uur ook workshops over blockchain en augmented reality. Later die dag volgen een forumdiscussie met start-ups en een netwerkdiner. In de avond deelt bovendien de Verbeterman (Willem Poterman) zijn kijk op de Big Bang Disruption. Daarna mixt cabaretier Paul Smit humor met psychologie, filosofie en neurowetenschap. Het congres sluit af met een netwerkborrel.

Directieleden en kwaliteitsmanagers
Diverse andere netwerken uit de regio sluiten vanuit Ondernemend Twente aan bij het programma. Ook belangstellende directieleden en kwaliteitsmanagers zijn na aanmelding welkom. Het congres bestaat uit afzonderlijk te bezoeken programmaonderdelen Toegang tot het middagprogramma is gratis. Het avondprogramma met diner kost € 50. Meer info: www.kwaliteitskringtwente.nl/agenda.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: