Contour Advanced Systems: Marktkansen benutten met systeemintegratie

20 januari 2020 Nieuws

Ontwikkel- en productiepartner Contour Advanced Systems helpt internationale en nationale toonaangevende Original Equipment Manufacturers en high techbedrijven groeien. Op basis van partnerschap werkt het Varsseveldse bedrijf samen aan optimale high end-oplossingen voor uitdagingen in diverse sectoren. Een van die uitdagingen is de energietransitie. De expert in systeemintegratie heeft samen met VisBlue Flow Battery Systemen ontwikkeld en geproduceerd voor grote opslagcapaciteiten tegen lage kosten.

Complexe producten en apparaten die projectmatig zijn samengesteld uit diverse onderdelen en technologieën én seriematige mechatronische modules, Contour Advanced Systems maakt dit mogelijk. De dochteronderneming van de Contour Group engineert, ontwikkelt, vervaardigt, test, assembleert en verzorgt service en onderhoud. Systeemintegratie-ervaring is de kracht waarmee unieke oplossingen voor de intralogistiek, energietechniek, datacenters, overheid en defensie worden ontwikkeld. Enkele aansprekende producten en projecten zijn grondstations van waaruit onbemand vliegtuigen worden bediend voor defensie, hightech containers voor de bescherming van mobiele serverlocaties, inchecksystemen van luchthavens en pakketsorteersystemen.

Specialist in systeemintegratie
“Wij zoeken met en voor onze klanten naar het meest optimale resultaat, van idee tot en met realisatie”, vertelt Managing Director Eric Klaassen. “Daarbij hebben we een scherp oog voor de bredere context. Mechatronica is ons specialisme, maar we denken mee op systeemniveau vanuit de belangen van opdrachtgevers. We bundelen onze kennis van mechatronica, elektro- en koeltechniek en besturing voor de specifieke oplossing van het probleem van de klant. Daarbij zijn we uniek in omvang, slagvaardig en we hebben alles in eigen huis. Van integraal ontwerpen tot de inbedrijfstelling. Ook het specialistisch plaatwerk verrichten we binnen de Contour Group en we werken samen met regionale partners voor onder andere koeling en stroomvoorziening. Hierdoor kunnen we een compleet project realiseren en voegen we waarde toe in de keten.”

Smart Energy
Als value added supplier heeft Contour Advanced Systems de focus op de toekomst. Het multidisciplinaire team ontwikkelt samen met de klant innovatieve concepten en creatieve oplossingen. “Innoveren kunnen we niet alleen”, stelt Eric Klaassen. “De energietransitie is bijvoorbeeld een uitdaging waar we allemaal voor staan. Er zijn diverse technieken, maar waar het om gaat is vraag en aanbod te koppelen en technieken projectmatig op te schalen. Wij leveren hieraan met systeemintegratie een bijdrage en zijn een samenwerking aangegaan met het Deense bedrijf VisBlue. Deze partner levert de basistechnologie voor energieopslag en wij ontwikkelen met onze ervaring in de energiemarkt Flow Batterij Systemen. De technische oplossing maken wij schaalbaar en implementeren en installeren we in door ons ontworpen containers. Op Texel is vrij recent een energieopslagsysteem ontwikkeld om duurzaam opgewekte energie op te slaan en in de avond te gebruiken. We zien volop kansen om dergelijke systemen op containerformaat op grotere schaal uit te rollen. Het biedt bovendien mogelijkheden en uitdagingen in andere markten. Zo is de eerste noodstroomvoorziening op waterstof voor een datacenter ontwikkeld. We willen vooroplopen en bedrijven met onze kennis vooruithelpen en helpen opschalen. Om op basis van gelijkwaardigheid samen te groeien!”

Fotobijschrift: Projectleider Hans Mateman en Managing Director Eric Klaassen.