Kennisplatform voor Oost Nederland

Cotes zet een veelzijdige zwaargewicht in.

Geplaatst op 27 augustus 2018
Cotes A/S presenteert deze maand haar nieuwste serie luchtontvochtigers: de Allround C105. Deze grote, veelzijdige serie is door de Deense experts ontwikkeld voor gebruik in ondermeer de farmaceutische industrie, koel- en vrieshuizen en in waterwerken.
Luchtvochtbeheersing was nog niet eerder op deze schaal zo efficiënt te regelen dankzij deze veelzijdige nieuwe serie zwaargewichten.
De reeds bestaande standaard adsorptie luchtdrogers Allround C30, Allround C35 en Allround C65 zijn uitgebreid met een nieuwe serie ontvochtigers: de Allround C105. Hiermee springt Cotes A/S in op de vraag en behoefte vanuit de markt.
Ideaal voor…
• Behoed ijsbanen, koel- en vrieshuizen van mist, condensatie en maakt het ijsarm
• Het verwijderen van condens en schimmels bij drinkwater, zuivel en brouwerijen
• Gebruik waar condensatie overlast of problemen levert
GROOTS EN BETROUWBAAR
De C105-units zijn de grootste “standaard” units die Cotes in het assortiment heeft. 
De luchtontvochtigers kunnen modulair geconfigureerd worden en hebben als grootste voordelen de uitzonderlijke betrouwbaarheid en de lage bedrijfskosten.
Cotes Allround C105 is een innovatieve grote luchtontvochtiger die elk bedrijf in staat stelt om circa 4.000 m3 tot 9.000 m3 droge lucht per uur te produceren met maar liefst een vochtverwijderingscapaciteit van 25 liter tot ruim 50 liter per uur. 
Deze luchtontvochtigers geeft daarmee een uitzonderlijke mate van controle over de luchtvochtigheid en luchttemperatuur.
KIES OP BASIS VAN UW PRIORITEITEN
In de C105-serie heeft u de keuze uit twee soorten luchtontvochtigers.
De C105D luchtontvochtiger is geconfigureerd met een specifieke focus op een hoge ΔX-waarden (de droogste lucht mogelijk). Deze ontvochtiger is daarmee ideaal voor gebruik in industriële processen, waarbij het van essentieel belang is dat de luchtvochtigheid strikt in de gaten wordt gehouden.
De C105E luchtontvochtiger is speciaal geconfigureerd voor een effectief vochtbeheer in afgesloten ruimten en is bovendien zeer energiezuinig.
VEELZIJDIG DANKZIJ MODULES
De C105 luchtontvochtigers bestaan uit gestandaardiseerde configuraties met bewezen capaciteiten. U kunt eenvoudig modules toevoegen, zoals warmtewinning, verwarming of koeling. Zo kan een C105 ontvochtiger exact aan uw specifieke eisen worden aangepast. Ook kunt u extra ventilatoren, filters, sensoren en besturingssystemen toevoegen. Alle extra apparatuur wordt in een extra module aan de zijkant gemonteerd.
VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN VOOR CONFIGURATIE
Er zijn vier verschillende softwarematige configuraties beschikbaar. Gebruikers kunnen zo gemakkelijk aanpassingen maken aan de hand van specifieke praktische toepassingen en operationele prioriteiten, aangezien deze in de loop van de tijd kunnen veranderen en variëren.
WARMTETERUGWINNING
De luchtontvochtiger kan worden uitgerust met een zeer efficiënte aluminium cross-flow lucht-warmtewisselaar. Hiermee kunt u warmte terugwinnen uit de regeneratielucht die de ontvochtiger verlaat. Deze thermische energie kan vervolgens opnieuw worden gebruikt om de inkomende regeneratielucht voor te verwarmen. Dit kan een besparing van maar liefst 20 procent op uw energierekening opleveren, wat resulteert in een terugverdientijd van ongeveer 24 maanden.
• Meest stille, energiezuinige luchtdroger
• Makkelijke en zeer nauwkeurige regeling met “remote control”
• Zeer hygiënisch en makkelijk te reinigen
Voor meer informatie: www.cotes.nl of jho@cotes.nl
Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: