Kennisplatform voor Oost Nederland

Cryocop wint in Helsinki vierde Dutch 4TU Impact Challenge

Geplaatst op 18 november 2022
Cryocop wint in Helsinki vierde Dutch 4TU Impact Challenge

De startup Cryocop van Wageningen University & Research wint de vierde editie van de Dutch 4TU. Impact Challenge, de prijs voor het meest veelbelovende studentenidee van de vier samenwerkende Nederlandse technische universiteiten.

Voor de tweede keer vond de finale van de Dutch 4TU. Impact Challenge plaats in het Valo Hotel in Helsinki, op de vooravond van Slush 2022. Het winnende startup team Cryocop bestaat uit studenten van 3 verschillende Nederlandse technische universiteiten, van Wageningen, Delft en Eindhoven. Ze besloten hun krachten te bundelen na het winnen van de Carbon Removal Xprize-challenge van Wageningen University & Research in 2021. Coen van den Brand, mede-oprichter van Cryocop: “We zijn enorm verheugd en vereerd om de Nederlandse 4TU Impact-challenge te winnen. We kwamen naar Helsinki om onze startup naar een volgende fase te laten groeien en om partners en investeerders te ontmoeten. Deze prijs geeft een enorme boost aan onze missie!

De jury van experts op het gebied van startup ontwikkeling koos Cryocop uit acht kwalitatief hoogstaande finalisten. “Hun idee heeft het potentieel om een baanbrekende technologie te worden die koolstofafval omzet in circulaire producten. Ze hebben een uniek voorstel dat waarde toevoegt aan afval op het gebied van koolstofafvang.”

11 miljoen investering voor Circularise

Terwijl de jury beraadslaagde over de winnaar, werd Techleap Special Envoy, Constantijn van Oranje, gevraagd om enig licht te werpen op de aantrekkingskracht van internationale evenementen zoals Slush en hoe je serendipiteit voor je kunt laten werken tijdens deze evenementen. Daarna was het tijd om successen van andere Nederlandse deelnemers aan de missie te vieren. Van recente investeringsrondes, dikke contracten tot productlanceringen en uitbreiding van hun teams. Quan, Hireport, Fledgerr, Pakt, Findest, Integer Solutions, 3D Medical Support, GreenSwapp, Taem.io gebruikten het podium om hun prestaties bekend te maken. Circularise kondigde aan het eind een investeringsronde van 11 miljoen aan. De softwareleverancier voor digitale productpaspoorten en balansboekhouding gebruikt de investering in hun missie naar een circulaire economie binnen industriële toeleveringsketens.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: