Kennisplatform voor Oost Nederland

Snelle en klantgerichte hands-on oplossingen

Geplaatst op 1 augustus 2021
C&S Benelux verzekert zich van vier jaar werk

Ondanks de beperkte grootte herbergt C&S Benelux uit Enschede zoveel kennis dat ze complete oplossingen engineert voor haar klanten in de laagspanningssector. Dat varieert van een ‘slimme’ relais voor elektrische boilers en straatverlichting, diverse aansluitmaterialen voor slimme kWh-meters en een externe ondergrondse meterkast voor woningen.

Het bedrijf wordt geleid door twee voormalig medewerkers van het in Eaton opgegane Holec uit Hengelo: Henk Telman en Arnold Gopi. Beide heren zijn tevens eigenaar van de door hen in 2015 opgerichte onderneming. “Als verkoper bij Holec zochten we altijd naar snelle hands-on oplossingen in samenwerking met de engineers van de toenmalige klanten”, trapt Telman af. “Bij wijze van spreken hadden we een week later al een demoproduct klaar waarmee de klant uit de voeten kon. Om dit in deze huidige tijd ook nog te kunnen en ons ondernemerschap nog beter uit de verf laten komen zijn Arnold en ik begonnen met ons eigen bedrijf. Dankzij onze specialistische kennis van laagspanningssystemen en componenten en het gebrek aan managementlagen, kunnen we snel schakelen met het aanbieden van klantgerichte, intelligente oplossingen.”

Oplossingsgerichte complete serviceverlening

De corebusiness van C&S Benelux is de laagspanningssector. De diverse klantsegmenten zijn installateurs, paneelbouwers, elektrotechnische groothandelaren en nutsbedrijven. Daarnaast is C&S Benelux dealer van een aantal merken voor de Nederlandse markt, zoals Noark, EBG, Jean Mueller, Algodue en Rayleigh.

 Het personeel heeft zich gespecialiseerd in het engineeren van aansluittechnieken en bemetering en beveiliging van laagspanningsinstallaties (denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen). Op klantaanvraag ontwikkelt de onderneming veiliger en technisch gemodificeerde oplossingen tegen zo laag mogelijke kosten. “Wij leveren toegevoegde waarde”, zeggen Gopi en Telman. “De klant kan bij ons terecht voor het gehele traject: advisering, engineering, levering van componenten en systemen en nazorg bij de uitvoering. De productie van de door ons bedachte oplossingen laten we doen door sociale werkplaatsen en in het geval van panelen brengen we de productie onder bij paneelbouwers.”

Ondergrondse meterkast

Concreet heeft de Enschedese firma samen met Hoeflake uit Hedel meegedacht in de engineering van een ondergrondse ‘meterkast’ buiten de woning, de zogeheten OMZA. De inbouw van de traditionele inpandige meterkast is in een aantal situaties tijdens het bouwproces een verstorende factor. Bovendien valt in de toekomst de gasaansluiting weg en is er alleen sprake van datatransmissie, stroom en water. “Die nutsvoorzieningen kunnen prima ondergronds buiten de woning worden aangebracht. Daarmee hoeven uitvoerende partijen niet op elkaar te wachten en je kunt het aansluitpunt prefab bouwen, waardoor er sneller gebouwd kan worden. De processen van de partijen worden hierdoor ontvlecht.” Samen met de Modulefabriek uit Almelo en de netbeheerder is een aantal pilots uitgevoerd.

Bijzonder relais
Een ander intelligente oplossing van C&S Benelux betreft een bijzonder relais. Deze communiceert met de slimme kWh-meter en elektrische boilers in woningen en zorgt ervoor dat de boiler altijd inschakelt op laag tarief en uitschakelt bij hoog tarief. “We hopen natuurlijk dat installateurs van dit product gebruik gaan maken.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: