Cursus Popgeschiedenis in Hengelo

1 maart 2019 Nieuws

Twaalf weken lang verandert Café De Cactus in een intiem muzikaal klaslokaal

Wat gebeurde er toen The Beatles en Bob Dylan elkaar ontmoetten? Wat was de invloed van radio op muziek in het gesegregeerde Amerika? En wat is de relatie tussen disco en house? Vanaf maandag 18 maart gidst popprofessor Arris Roordink je dwars door de muziekgeschiedenis tijdens de cursus popmuziekgeschiedenis. Twaalf weken lang verandert Café De Cactus op maandagavond in een intiem klaslokaal met plek voor maximaal dertig cursisten.

Arris doceert al jarenlang aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Om ook andere geïnteresseerde muziekliefhebbers een lesje popgeschiedenis bij te brengen, geeft hij van 18 maart tot 24 juni elke week op maandagavond twee uur les in Café De Cactus. Roordink: “Als ik in de kroeg of op verjaardagen vertel wat ik doe, hoor ik vaak dat mensen het ontzettend leuk lijkt om die lessen te volgen. Vandaar dat ik de stof nu ook buiten de schoolmuren deel.”

Inschrijving
De cursus vindt wekelijks plaats op maandagavond van 18 maart tot 24 juni tussen 20:00 en 22:30 uur. Tweede Paasdag en Tweede Pinksterdag vallen uit. Muzikaal klaslokaal Café De Cactus aan de Pastoriestraat in Hengelo biedt plaats aan 30 deelnemers. Deelname aan deze cursus bedraagt € 175,-. Bij voldoende belangstelling vindt de cursus doorgang, dus geef je bij interesse op via www.popmuziekgeschiedenis.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de cursus, mail of bel naar arris@popmuziekgeschiedenis.nl of 06-19204606.